Hovland slo flere verdensstjerner etter ny runde under par

Hovland nærmer seg verdenstoppen - etter ny runde under par

På tredje forsøk greide Viktor Hovland cuten på PGA-touren. Her fra hull 1 på legendariske Bay Hill. (Foto: Getty Images)

Nå er en kald putter det eneste som skiller Viktor Hovland fra verdens aller beste golfspillere.

I Arnold Palmer Invitational har Viktor Hovland (21) for alvor vist at han har noe å gjøre i selskap med verdens beste golfspillere. Under søndagens runde traff Hovland 12 av 14 fairwayer, drivet i snitt over 300 yards, og har spillere som Bryson DeChambeau (nummer 5 på verdensrankingen), Patrick Reed (16), Jason Day (11) og Justin Rose (2) bak seg på resultatlista.

Nå er det bare puttingen som mangler.

LES OGSÅ: – Putteren var iskald. Da er det vanskelig å gå lavt

Kald, kaldere, kaldest

Etter lørdagens runde på 73 slag var det en skuffet Viktor Hovland som snakket med Norsk Golf. Skuffelsen skyldtes i hovedsak en iskald putter.

Dette til tross for at en amerikansk robotjournalist kunne fortelle at nordmannen ikke hadde bommet på en eneste putt innenfor ti fot, lørdag.

(saken fortsetter under bildet)

Hovland sammen med caddie Kevin André Wright. (Foto: Getty Images)

Strålende fra tee til green

På søndag leverte Hovland sin beste golf i Arnold Palmer-turneringen på sagnomsuste Bay Hill. Drivene gikk lengre enn noen gang før i uka, og tolv av fjorten driver traff fairwayene, noe som også var ukesbeste.

Men så var det de lynraske greenene da - og den iskalde putteren.

For selv om Hovland senket birdier både på 4., 5., 12. og det 14. hullet, viser statistikken at feltets eneste gjenværende amatørspiller tapte 2,4 slag til resten av feltet inne på den grønne duken.

Hovland startet dagen på 52. plass på resultatlista, og  avanserte ett hakk oppover, med det som var tangering av fredagens runde på 70 slag, to under par. I tillegg til de to birdiene kom bogeyer på hull 2 og 10.

LES OGSÅ: Tiger Woods må trekke seg fra Bay Hill på grunn av skade

Historisk

40. plassen er ikke bare Hovlands beste på PGA-touren, og den første der han greier cuten. Det er også den beste norske plasseringen på PGA-touren siden 2006; da Henrik Bjørnstad leverte golfprestasjoner i verdensklasse på ukentlig basis.

Det er tretten år siden.

Ettersom 21-år gamle Hovland fortsatt er amatør blir det ingen pengeutbetalinger for innsatsen. En 40. plass alene ville gitt Hovland $39,130 om han hadde vært proff.

Om to uker (21.-24. mars) deltar Hovland i sin fjerde turnering på PGA-touren, når Valspar championship spilles på Innisbrook Resort.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.