Hovland til 16-delsfinale i storturnering – kjemper om plass i tre majorer

Hovland til 16-delsfinale i storturnering – kjemper om plass i tre majorer

Det står mye på spill for Viktor Hovland denne uken. (Foto: R&A)

Norges beste amatørspiller er hjemme i Europa på «sommerferie» etter å ha vunnet collegemesterskapet med Oklahoma State. Han fortsetter der han slapp i tradisjonsrike turneringen The Amateur Championship. Nå kjemper han om å bli den første norske spilleren i The Masters.

Turneringen spilles på de berømte linksbanene Royal Aberdeen og Murcar Links, og som feltets høyest rangerte spiller hadde Hovland ingen problem med å sikre seg en plass i sluttspillet med en sterk andreplass sammenlagt.

Dermed sikret han seg andreseed til matchspillet, som slo i gang onsdag. Der møtte Hovland Lukas Euler, og Hovland gjorde kort prosess på tyskeren med å knuse ham 5&4. Hovland gikk de 14 hullene de rakk å spille på imponerende seks under par.

I 16-delsfinalen torsdag morgen venter nå Thomas Forster fra England. Forster er rangert som den 506. beste amatøren i verden, hele 501 plasser bak Hovland.

Finalen av The Amateur Championship spilles over 36 hull på lørdag, og her er det mye som står på spill: Vinneren får ikke bare en startbillett til neste måneds The Open Championship på Carnoustie, men også neste års The Masters på Augusta National og U.S. Open på Pebble Beach!

The Amateur Championship startet opp i 1885, og har vært en yngleplass for fremtidige tourspillere. Blant tidligere vinnere finner vi navn som Tommy Fleetwood, Trevor Immelman og Colin Montgomerie.

Viktor Hovland har tatt store steg denne sesongen og har klatret helt opp til femteplass på verdensrankingen for amatører. For en måned siden var han også med på å vinne NCAA-mesterskapet for Oklahoma State University på hjemmebanen Karsten Creek.

Uavhengig av hvordan det går for Hovland i Skottland, er han sikret noen starter på øverste nivå i månedene fremover. I juli har han fått invitasjon til å delta i europatour-turneringen Porsche European Open, og neste vår skal han spille PGA Tour-turneringen Valspar Championship etter å ha vunnet collegeturneringen med samme navn tidligere i år.

NB! Bård Skogen, Jarle Volden og Markus Braadlie forsøkte seg også i The Amateur Championship denne uken. De endte alle et godt stykke bak cutgrensen.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.