Hovland til Norsk Golf: – Jeg er stolt!

Hovland til Norsk Golf: – Jeg er stolt!

Viktor Hovland og den andre finalisten Devon Bling poserer med U.S. Open-trofeet som skal deles ut på Pebble Beach neste år. Der kommer begge til å delta. (Foto: USGA)

Klokken 16.30 norsk tid skal Viktor Hovland slå ut i finalen i U.S. Amateur, verdens største amatørturnering. Han sier han tror han kommer til å bli vanskelig å slå.

Før ukens turnering var Kristoffer Venturas åttedelsfinaleplass i fjor det lengste en nordmann hadde kommet i turneringen. Nå er Viktor Hovland klar for finale mot Devon Bling etter at nordmannen har levert festforestillinger i match etter match de siste dagene.

Les også: Historisk Hovland klar for Masters etter birdieshow!

Med 19 birdies på de siste 40 hullene han har spilt, inkludert seks på de syv siste hullene i gårsdagens semifinale mot Cole Hammer, som blir kalt «den nye Jordan Spieth», har Hovland sikret seg en plass i neste års U.S. Open og The Masters – sistnevnte turnering som den første nordmannen noensinne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Viktor Hovland beseiret Cole Hammer, en av USAs mest lovende unge spillere, i lørdagens semifinale. (Foto: USGA)

Viktor Hovland sier til Norsk Golf at nervene var noe helt annet i matchen mot Hammer enn de har vært tidligere i uken.

– Jeg var helt klart mer nervøs i dag, ettersom det var mer på spill, men også fordi jeg spilte mot Cole, som jeg visste kom til å spille bra golf. Det satte litt mer press på meg til å gjøre birdies. Likevel følte jeg meg ganske rolig, forklarer Hovland.

Mest av alt er jeg stolt av at jeg har klart å holde den gode golfen oppe gjennom de tre siste rundene. Ofte etter at jeg har spilt en veldig bra runde, så følger jeg opp med en «average» en, men det har ikke vært tilfellet de siste dagene

Da han møtte Fox Sports umiddelbart etter runden, sa han at det ikke hadde helt gått opp for ham hva han nettopp hadde prestert. Når Norsk Golf prater med ham, har det endelig begynt å synke inn.

– Mest av alt er jeg stolt av at jeg har klart å holde den gode golfen oppe gjennom de tre siste rundene. Ofte etter at jeg har spilt en veldig bra runde, så følger jeg opp med en «average» en, men det har ikke vært tilfellet de siste dagene. Det er utrolig kult.

– Og så blir det selvfølgelig ganske kult å spille Masters og U.S. Open også!

Hovland er selvsikker før finalematchen, hvor han også er stor favoritt på papiret. The Golf Channel har allerede døpt duellen:

«Devon vs. Goliath»

Bling blir likevel ingen enkel motstander: match er som alltid helt åpent, og med syv birdies på gårsdagens runde, viste også Bling at han er het om dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VG har viet to sider av søndagens sportsutgaven til Viktor Hovlands prestasjon. (Faksimile)

– Det blir en lang dag i morgen, men gjør jeg mer av det samme som jeg har gjort, blir jeg vanskelig å slå, konstaterer Viktor.

– Jeg gir veldig lite gratis i match, og da må ofte motspilleren gjøre birdie for å vinne hullet. Da kan det hende de går for en pinne som de kanskje vanligvis skulle gått for, og ender opp med å gjøre bogey i stedet. I tillegg er det vanskelig å spille mot en som senker putter i tillegg.

I tillegg til å ha vunnet alle de fem matchene så langt i sluttspillet vant Hovland også de tre sluttspillsmatchene han spilte i vårens NCAA-finale da Oklahoma State University vant det nasjonale collegemesterskapet. 

Første runde av den 36 hull lange finalen starter klokken 16.30 norsk tid. Viaplays sending starter imidlertid ikke før klokken 22.30, det vil si til den andre runden. I mellomtiden kan du følge utviklingen i denne lenken.

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.