Hovland vant kval i prestisjeturnering

Hovland vant kval i prestisjeturnering

STERKT: Viktor Hovland vant kvalet i Spania. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Viktor Hovland vant kvalifiseringen i Spanish International Amateur Championship, en av Europas største amatørturneringer.

Dermed er Drøbak-golferen sikret førsteseed når 16-delsfinalene nå braker løs fredag.

Regjerende norgesmester Hovland gikk runder på 73 og 67 slag for å dele førsteplassen i kvalifiseringen med fire andre spillere. Hovlands 67-runde var imidlertid feltets, og gjør at han nå møter sistemann i kvalifiseringen, Marco Penge.

Cuten i turneringen gikk på 149 slag, fem over par. De to Fana-spillerne Jarand Ekeland Arnøy og Lars Mjeldheim Sandvoll endte på henholdsvis +12 og +21. 

Dette var andre uken på rad de tre guttene spilte turnering i Spania. Forrige uke representerte de Norge i Nations Cup, hvor de til slutt endte på 7. plass.

Resultater kvalifisering


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.