Hovland og Ventura jakter seier i storturnering

Hovland og Ventura jakter seier i storturnering

Viktor Hovland (t.h) og Kristoffer Ventura har begge mulighet til å vinne årets største collegeturnering så langt. (Foto: Oklahoma State University)

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura ligger to og  fire slag bak toppen av leaderboardet før siste runde av Big 12 Championship på majorbanen Southern Hills CC i Oklahoma.

Denne våren har Viktor Hovland befestet seg blant den ypperste eliten av verdens beste amatører. Med seks topp-fem-plasseringer på sine syv siste turneringer, inkludert karrierens første seier i Valspar Collegiate forrige måned, har Hovland klatret til 7.-plass på den offisielle verdensrankingen for amatører, best av alle de europeiske spillerne.

Denne uken er han og Oklahoma State University i aksjon i Big 12 Championship, årets største turnering så langt. Den samler de aller beste spillerne og lagene i den prestisjetunge «Big 12»-ligaen, og spilles på Southern Hills Country Club i Tulsa – en bane som har arrangert U.S. Open og PGA Championship syv ganger tidligere – senest i 2007 da Tiger Woods vant.

Før siste runde ligger Viktor Hovland oppe på delt fjerdeplass (+2), to slag bak lederne Grant Hirschman og verdenstreer Doug Ghim. Hovland startet dagen med en ledelse på ett slag, men falt tilbake med fire bogeys, en dobbelbogey og tre birdies på tirsdagens runde.

To slag bak seg har han selskap i topp-10 av lagkamerat Kristoffer Ventura, som ligger +4 etter runder på 78, 65 og 71 slag.

Laget deres Oklahoma State University har vært USAs soleklart beste collegelag i år, men for to uker siden ble deres utrolige seiersrekke med syv turneringsseiere på rad brutt. På Southern Hills CC ligger de på tredjeplass før siste runde, seks slag bak sin rivalskole University of Oklahoma.

Hovland og Ventura tar fatt på den fjerde og avsluttende runden klokken 16.21 og 16.12 norsk tid.

(Artikkelen fortsetter under intervjuet med lagets trener, Alan Bratton)

 

 

Skulle Hovland eller Ventura gå helt til topps på onsdag, vil vedkommende bli den andre norske vinneren i storturneringen på seks år. Joakim Mikkelsen vant turneringen da han spilte for Baylor i 2012. Uken etter seieren ble han hyllet foran et fullsatt fotballstadion med 40 000 tilskuere og direktesending på ESPN – det sier sitt om hvor høyt Big 12 Championship henger på college.

Det begynner å dra seg til i collegesesongen med en rekke store turneringer de kommende ukene. Big 12 Championship er den siste «vanlige» turneringen i årets sesong for Hovland og co. I midten av mai er det duket for NCAA Regionals-kvalifiseringene over hele USA, der de 24 beste lagene i USA avanserer til NCAA-finalen i Oklahoma fra 25. til 30. mai.

Leaderboard Big 12 Championship

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.