To hull ødela for Kofstad

To hull ødela for Kofstad

Espen Kofstad gjorde nok av birdies til å hevde seg høyt på leaderboardet, men to dobbelbogeys ødela. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad måtte over par i åpningsrunden av Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika, sesongstart for europatouren.

To dobbelbogeys ødela for Espen Kofstad i torsdagens åpningsrunde på Leopard Creek CC. Losby-golferen startet sin europatour-sesong solid med to birdies på de fire første hullene, mnn fikk de raskt annulert med en lei dobbelbogey på hull 5. 

Etter tre strake par dro han på seg en ny dobbel, og plutselig var han +2 ved runding. Heldigvis svarte han denne gang med to birdies på de neste fire hullene for å komme seg tilbake på par for dagen. På hull 9, Kofstads siste hull for dagen, rundet han av med en bogey.

Dermed kom han inn på en over par, noe som foreløpig bare gir delt 75. plass.

Hjemmehåpet Christiaan Basson satte standarden tidlig med en kanonrunde på åtte under par. Det gir ham en ledelse på tre slag over Mark Williams og Matt Ford. Selv om det allerede er ni slag opp til toppen for Kofstad, har han bare fem slag opp til de åtte spillerne som deler fjerdeplassen.

Kofstad har gode minner fra Alfred Dunhill Championship fra tidligere. I fjor endte han på delt 14. plass, og i 2013 endte han som nummer 30. 14. plassen er hans tredje beste plassering i europatour-sammenheng.

28-åringen har bare spilt syv turneringer totalt de to siste sesongene på grunn av en skade i ryggen. Kofstad sikret Europatour-kortet for 2015 i fjorårets Q-School, men fikk bare brukt det i fire turneringer. Han har fått medisink fritak (medical exemption), og spiller 2016-sesongen på samme kategori som han hadde i år.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.