Ingen norske til sluttspillfinalen

Ingen norske til sluttspillfinalen

Det ble en skuffende mandag for Kristoffer Ventura og Oklahoma State. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Match-sluttspillet i NCAA Championship blir uten nordmenn.

Ventura var beste norske spiller før søndagens siste slagspillrunde med +5 sammenlagt og delt 36. plass. Laget hans, Oklahoma State University, var også det eneste laget med en norsk spiller som hadde en realistisk mulighet til å kvalifisere seg til match-sluttspillet: De hadde kun to slag å ta igjen for å avansere. Dessverre ville det seg ikke for Ventura & co mandag.

Ventura rundet av med en 76-runde. Dermed falt han til delt 51. plass. Laget hans delte til slutt 10. plassen, fem slag bak en billett til sluttspillet.

Langt bak

De tre andre norske collegespillerne som deltok var Aksel K. Olsen (University of South Florida), Andreas Gjesteby (Baylor) og Jarle Volden (Purdue). De var dessverre aldri i nærheten av å henge med i toppen. Ingen av de klarte cuten som ble satt etter 54 hull.

Les også: Fire nordmenn spiller NCAA-finalen

Se det individuelle leaderboardet her.

NCAA-finalen startet med 72 hulls slagspill. Nå skal de åtte beste lagene bli seedet, før det hele rundes av med match-sluttspill. 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.