Jarands ledelse reddet av tastefeil: – Jeg burde ledet med mer

Jarands ledelse reddet av tastefeil: – Jeg burde ledet med mer

Jarand Ekeland Arnøy retter på birdie-hatten før dag 3. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Nå begynner kampen om plasseringer, danske kroner og rankingpoeng.

Willis Towers Watson Masters er den sjette siste turneringen i årets Nordic Golf League. Det er de fem beste sammenlagt som får spillerett på neste sesongs European Challenge Tour.

Det er med andre ord mye som står på spill for mange norske golfere på Kokkedal golfklubb i København.

Jarand i toppen

Første skritt på veien var å greie cut-en. Det greide tre nordmenn; Jarand Ekeland Arnøy, Elias Bertheussen og Vetle Marøy.

– Det er den mest stabile runden jeg har hatt i år, sa Arnøy til Norsk Golf etter torsdagens runde.

Ni birdier totalt er nok til at Jarand Ekeland Arnøy leder etter to dager.

Tasteleif skapte spenning

Like bra gikk det ikke på dag to, som ble en lang dag, etter at spillet ble stoppet i én time på grunn av kraftig regn.

Jeg burde ledet
med mer

– Jeg burde ledet med mer etter som jeg gikk to over på par 5-hullene. De er ganske lette, men jeg får fikse det i morgen, sier Arnøy til Norsk Golf etter runden.

Gjennom hele andrerunden lå Arnøy i ledelse. Så, ut av ingenting, snek plutselig danske Oliver Hauen-Limkilde Nyholm seg ett slag foran, blant annet etter en smått utrolig albatross på hull 15.

Det viste seg senere at albatrossen faktisk var for god til å være sant. Scoren ble rettet til par (5 slag). Med rettingen var Arnøy tilbake der han trives aller best; på lederplass.

Dermed går bergenseren i lederball lørdag, noe han har gode erfaringer (i hvert fall én) med.

– Som proff har jeg vunnet hundre prosent av gangene jeg har gått i lederball, og håper på å fortsette det!

LES MER: Kanonstart for Jarand i Danmark 

Tre greide cut-en

Elias Bertheussen henger også med i tet-kampen, men måtte tåle å falle elleve plasser på resultatlista etter å ha gått fire slag dårligere (74) enn i åpningsrunden.

Trønderen ligger dermed på 23. plass før lørdagens avsluttende runde.

Vetle Marøy var blant de siste som sikret seg helgespill, som det heter når du greier cut-en. Bergenserens 76-runde, og +3 totalt, var akkurat nok til å være blant de 59.

Petter Mikalsen, Ruben Pettersen og Kevin Andre Wright brukte ett fattig slag for mye til å greie cut-en. Spesielt sistnevnte irriterer seg nok over det, etter å ha avsluttet bogey, bogey, bogey, dobbel bogey.

Dansken

Hva skjedde så med Oliver Hauen-Limkilde Nyholm?

Dansken ligger på delt 4. plass før siste runde. Om den lettkjøpte «albatrossen» på det 15. hullet hadde blitt stående, hadde han ledet...

Leaderboard Willis Towers Watson Masters


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.