– Jeg håper flere blir med neste år

– Jeg håper flere blir med neste år

Andre Toth i aksjon under uoffisielt NM for funksjonshemmede og døve. (Foto: NGF)

Fredag og lørdag spilles uoffisielt NM for funksjonshemmede. Nå etterlyser både forbund og utøvere flere deltakere.

I 2016 lå det lenge an til at Norgesmesterskapet for funksjonshemmede skulle få fullverdig status. Dessverre førte skadeforfall og andre uheldige omstendigheter til at at arrangementet også i år får betegnelsen uoffisielt.

Nå oppfordrer både utøvere og forbund flere funksjonshemmede til å delta i konkurransen neste år slik at arrangementet får fullverdig status som NM.

- Golf passer for alle og dette er en kjempebra turnering. Jeg håper flere blir med neste år, sier Andre Toth fra Atlungstad GK.

(Se videoreportasje med Toth nederst i artikkelen)

Også Golfforbundet håper flere vil bli med.

- Vi har eget klassifiseringssystem som gjør at alle kan være med å spille golf – uavhengig av forutsetninger. I tillegg har vi mulighet til å bistå utøvere som ønsker å prøve golf, og som kanskje kunne tenke seg å være med å konkurrere på sikt, sier Gøril Hansen i Golfforbundet. 

Årets mesterskap spiles på Mørk Golfklubb i Østfold.

- Banen er i flott stand, og det er veldig hyggelig å kunne invitere utøverne hit til Mørk, sier daglig leder Karianne Hillås.

Turneringen avsluttes lørdag. Se leaderboards fra turneringen her.

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.