– Har ikke sett Tutta slå ballen bedre

Jon Karlsen har aldri sett Tutta slå ballen bedre

Suzann Pettersen har imponert Jon Karlsen denne uken. (Foto: Benjamin A. Ward/Getty Images)

Jon Karlsen har fulgt Suzann Pettersen på Turnberry hele uken. Team Norway-sjefen er mektig imponert over det han har sett.

– Det hun gjør nå er helt rått!

Norsk Golf møter Jon Karlsen på Borre, nylig hjemvendt til Norge etter en uke i Skottland der han har fulgt Suzann Pettersen. Team Norway-sjefen bobler av iver når han forteller om Tuttas spill så langt i British Open.

– Hun slår ballen helt utrolig bra akkurat nå. Jeg kan ikke huske å ha sett henne slå den bedre. Et par av de slagene jeg så henne slå inn i vinden denne uka... 

Karlsen finner ikke ord til å fullføre setningen, men bare rister smilende på hodet.  "Hun ville kjempet i toppen uavhengig av forholdene". 

Putte-spesialisten ser resultater av arbeidet han og Tutta har lagt ned på greenen den siste tiden. I tillegg roser han Pettersens nye trener, Butch Harmon.

– Han har fått Suzann til å gjøre ting mye enklere. Tutta elsker å terpe og tenke teknikk. Harmon har en filosofi som er helt annerledes. Den handler om at golfsvingen skal være så lite komplisert som mulig.

Det ser i hvertfall ut til å gi resultater på Turnberry. Nå handler det om å avslutte sterkt og dra i land seieren.

– Tutta har hatt en tendens til å svikte når det drar seg til, hva bør hun gjøre annerledes?

– Jeg vet ikke om jeg er enig i deg at hun har noen tendens til det. Jeg tror ikke hun skal gjøre noe som helst annerledes i avslutningen av turneringen,  slik hun spiller nå er det mer enn godt nok til å hente hjem seieren, avslutter Karlsen.

 

Magnus Sveen

Magnus Sveen

Les flere av mine artikler.

Ansvarlig redaktør i Norsk Golf.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.