Jordan vet hvordan!

Jordan vet hvordan!

FORNØYD: Jordan Spieth hadde grunn til å smile etter torsdagens 64-runde. (Foto: Getty Images)

21 år gamle Jordan Spieth snuste lenge på ny majorrekord. Han viste feltet hvor skapet står i åpningsrunden av The Masters.

 

Ni birdies. 64 slag. Ledelse med tre. Tidenes tredje laveste Masters-runde. 21 år gammel.

Fortsatt i tvil om at Jordan Spieth er «the next big thing»?

Jordan Spieth var med en seier og to andreplasser på sine tre siste turneringer av mange spådd som favoritt til å vinne til helgen, 

Han var torsdagens mann på Augusta National, og kom stormende ut av portene med fire birdies på front nine. Han fortsatte å holde gassen inne etter runding.

Etter 14 hull kombinert av klassespill og en god porsjon heldige spretter, var texaneren utrolige åtte under par etter 14 hull - og i marsjfart mot å slå majorrekorden på ni under par gjort av seks spillere tidligere. 

På det 15. par 5-hullet fikk imidlertid rekordjakten et tilbakeslag. Spieth lå midt i fairway etter utslaget og luktet en ny birdie i det han dro opp hybriden fra bagen for å gå inn på to. Han endte med å gå av green med bogey.

«Tålmodighet», var Spieth sitt kontante svar tidligere denne uken på spørsmål om hva han har lært av måten han mistet ledelsen på under fjorårets sisterunde, da han spilte Masters for første gang.

Torsdag tillot han ikke den unødvendige bogeyen på 15 å utvikle seg til noe mer enn en liten ripe i lakken.

Han fikk skuta tilbake på rett kjøl med to par, før en birdieputt fra seks meter på 18 sikret ham en ledelse på tre slag over kvartetten som deler andreplassen, Jason Day, Justin Rose, veteranen Ernie Els og Charley Hoffman.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En velfortjent "fist bump" med caddien etter runden. (Foto: Getty Images)

– Jeg var veldig fornøyd med hvordan jeg slo ballen. Jeg er veldig fornøyd med starten, fortalte Spieth i presseboksen etter hans første runde på 60-tallet på Augusta National.

(NB! Visste du at Norsk Golf livechatter og oppdaterer fra Masters hver kveld denne uken? Besøk vårt livesenter - en perfekt "second screen" mens du følger turneringen på TV, eller bare vil holde deg oppdatert på det siste fra Augusta!)

Flyt

Det var liten tvil om at ballen spratt Jordan Spieth sin vei torsdag. På hull 10, banens vanskeligste hull, hadde innspillet fra fairway retning mot greenbunker på høyre side. Ballen carret over bunkeren med noen centimeters margin, og spratt frem til bare et par meter unna hullet for dagens tredje femte birdie.

Det er vanskelig å se for seg at denne gutten ikke kommer til å vinne mange, mange majors

Ernie Els

På det korte hull 12 - også et av banens vanskeligste hull, virket han oppgitt etter utslaget som han var overbevist landet i bunkeren bak flagget. Ballen stoppet to og en halv meter fra hullet. Da han slo putten reiste han seg umiddelbart i tro om at han hadde truffet et nedslagsmerke og sendt ballen langt utenfor koppen. Birdien var midt i hullet. Flyten stoppet ikke der:

Hull 13 krever en kraftig draw rundt hjørnet av skogen for å holde seg i fairway. Spieth sitt utslag skrudde feil vei, men traff rett i en furustamme og spratt pent ut i fairway. Han gikk av hullet med birdie.

Hullet etter misset han til høyre på nytt, og måtte slå et lavt syvern fra roughen på høyresiden inn mot green. Ballen landet noen meter foran hullet, så ut til å sprette et godt stykke forbi, men traff flagget og la seg til å hvile i tap-in-avstand fra hullet. Syv av Spieth sine totalt ni birdies kom fra hull 8 til 14 torsdag.

– Det er vanskelig å se for seg at denne gutten ikke kommer til å vinne mange, mange majors. Han med god margin er den mest balanserte unggutten jeg har sett, sier Ernie Els - som vet et og annet om hva han snakker om.

– Det kommer til å være runder på åtte under par hvor man ikke misser et slag, og det kommer til å være runder på åtte under hvor du har litt flaks. Dette var en av dem. Ballen spratt hans vei noen ganger i dag. Men likevel, det var en helsikes runde golf, sier fjorårets FedEx Cup-vinner Billy Horschel, som nå har døpt om hull 11 til 13 på Augusta til «Jordans Corner».

Hoffman og Els må sies å være to av dagens store overraskelser, sammen med den gamle traveren Tom Watson på en imponerende 18. plass på en under par. Masters-vinneren fra 1977 og 1981 ligger likt med blant annet Bubba Watson, som har vunnet på Augusta to av de tre siste årene - og slår 40 meter lenger enn sin 29 år eldre navnebror fra tee.

– I min alder er det et lite mirakel, konstaterer Tom Watson.

Blant øvrige interessante navn finner vi Sergio Garcia på delt 6. plass (-4). Patrick Reed, Dustin Johnson og Phil Mickelson deler 12. plassen på -2, mens fjorårsvinner Bubba Watson og verdensener McIlroy følger ytterlige ett slag bak på en under par.

Svenske Jonas Blixt kjempet om seieren i fjor og er delt beste skandinav på par sammen med blant annet danske Thomas Bjørn og Adam Scott. Tiger Woods hadde en ustabil start på sitt turneringscomeback, og åpnet med en runde på en over par.

Tror du Spieth holder hele veien denne gang? Hvem blir den tøffeste utfordreren? Spå vinneren i kommentarfeltet under!

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.