Junior-NM i gang på Bogstad

Reitan

GODT I GANG: Selv en nier på det sjette hullet stoppet ikke Kristoffer Reitan fra å gå opp i ledelsen på hjemmebane. (Foto: Titleist Tour/Facebook)

Denne uken er det juniorenes tur til å kåre sine norgesmestere, og etter en runde på Oslo Golfklubb er det jevnt i alle klasser.

Junior-NM er den sjette turneringen på årets Titleist Tour, hvor Jarand Ekeland Arnøy (U19, Fana GK), Sandra Nordaas (U19, Drøbak GK), Madelene Stavnar (Vestfold GK, U15) og Bård Skogen (Haugaland GK, U15) topper rankinglistene. Av disse er Sandra Nordaas den eneste som ikke spiller denne uken.

I den eldste gutteklassen har hjemmespilleren Kristoffer Reitan tatt ledelsen. Reitan har hatt en strålende sesong så langt, og er utvilsomt en av favorittene til å hente hjem seieren i klassen for gutter under 19 år.

Hans førsterunde på 70 slag var noe helt utenom det vanlige. Med hele ni birdies kunne dette i vanlige fall blitt en skikkelig lav runde, men en nier (fem over par) på det sjette hullet satte en stopper for det.

På en delt andreplass, slaget bak Reitan, finner vi Jarand Ekeland Arnøy og Jarle Kaldestad Volden.

I den yngste gutteklassen (U15) var det én spiller som kom seg under par på førsterunden, og det var Eirik Einmo Thomassen fra Moss & Rygge Golfklubb. Med 71 slag, én under par, har han sikret seg en ledelse på to slag ned til Mikkel Antonsen, etterfulgt av Borregaard-spilleren Halvor Gressum Pettersen ytterligere ett slag bak.

Blant de eldste jentene (U19) var det Renate Hjelle Grimstad som startet best. Bergen-spilleren åpnet med to under par, og leder med to slags margin ned til hjemmespilleren Dorthea Forbrigd. Henriette Eidsæther Syr fra Losby følger like etter på tredjeplass.

I JU15-klassen har forhåndsfavoritten Madelene Stavnar fra Vestfold kommet godt i gang. Med én over par leder hun etter første dag, men Tina Mazarino henger godt med og er kun ett slag bak. Franziska Sliper fra Sola ligger på tredjeplass, fire slag bak Mazarino.

Det er med andre ord jevnt i alle klasser på Bogstad når to runder gjenstår av årets junior-NM, og livescore finner du her.

---

 

Order of Merits

Jenter U19

1. Sandra Nordaas (Drøbak GK) - 7070 poeng

2. Celine Borge (Vestfold GK) - 6250

3. Michelle Forsland (Oppegård) - 4306

4. Karoline Stomo (Arendal & Omegn) - 3980

5. Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) - 3589

 

Gutter U19

1. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) - 4166 poeng

2. Petter S. Møller (Stavanger GK) - 3919

3. Sander Stavnar (Vestfold GK) - 3694

4. Markus Braadlie (Bergen GK) - 3475

5. Jarle K. Volden (Oslo GK) - 3091

 

Jenter U15

1. Madelne Stavnar (Vestfold GK) - 9166 poeng

2. Emilie Øverås (Ålesund GK) - 7077

3. Franziska Sliper (Sola GK) - 6489

4. Anna C. Krekling (Bærum GK) - 4171

5. Cornelia Karlsson (Oslo GK) - 3918

 

Gutter U15

1. Bård Skogen (Haugaland GK) - 10937 poeng

2. Eirik E. Thomassen (Moss & Rygge GK) - 7300

3. Halvor G. Pettersen (Borregaard GK) - 4974

4. Christian K. Skaale (Fana GK) - 3646

5. Fredrik T. Andersen (Oslo GK) - 3167


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.