Juniorgutta tok bronse i EM

Juniorgutta tok bronse i EM

ANKERMANN: Her har Kristoffer Reitan avgjort bronsefinalen til Norges fordel ved å vinne sin singelmatch. (Foto: Norwegian Golf Team/Facebook)

Norges beste juniorgutter reiste seg mesterlig etter tapet i semifinalen, og sikret bronsemedaljen i lag-EM lørdag. Samtidig gjorde herrelaget den norske jubeldagen komplett ved å rykke opp til øverste EM-divisjon. 

Selv om Sverige ble for sterke i fredagens semifinale, har det norske juniorlaget all grunn til å være stolte av innsatsen i årets lag-EM. Bronsefinalen mot Nederland ble en svært jevnspilt affære, men Norge viste enorm styrke da det gjaldt som mest. 

I morgenens foursome ble det dødt løp da Kristoffer Reitan og Elias Birkeland vant 2/1, mens Viktor Hovland og Tomas Helgø tapte sin match 3/1. 

På stillingen 1-1 var Norge avhengig av å vinne tre av ettermiddagens fem singelmatcher for å gå seirende ut av oppgjøret mot Nederland. Etter at Viktor Hovland og Sander Stavnar hadde innkassert seire i sine matcher, kunne lagets ankermann Kristoffer Reitan avgjøre det hele på det siste hullet.

Reitan gjorde ingen feil, og da han vant sin match 2/1 kunne hele det norske reisefølget juble for en sterk bronsemedalje.

Med tanke på at Reitan dro store deler av lasset ved å vinne kvalifiseringen tidligere i uken, var det nærmest som bestilt at han også fikk gleden av å avgjøre bronsefinalen i Norges favør.

At Markus Braadlie og Tomas Helgø tapte sine singelmatcher gjorde naturligvis ingenting, og coach Øyvind Rojahn var svært imponert over prestasjonene til sitt unge lag.

- En fantastisk prestasjon at vi tar bronsen, for i dag møtte vi en motstander som ga lite, men med sterkt spill klarte vi til slutt å overmanne dem. Gjorde totalt sett som lag veldig få bogeys i dag, og da er vi vanskelige å slå. Fem spillere fra årets lag kan også spille neste år, så nå har de fått masse selvtillit og erfaring, sa Rojahn til Norsk Golf.

Bronsefinalen i Finland var verdt mer enn ære og berømmelse, for med denne bragden er Norge sikret en plass i neste års Toyota Junior World Championship i Japan.

RESULTATEREM HERRER

Mens juniorene jublet for medalje i Finland, kjempet det norske herrelaget med nebb og klør for å sikre opprykk i Polen.

På herresiden måtte nemlig Norge finne seg i å spille i 2. divisjon av EM i år, så ukens store mål var å komme seg tilbake til det gode selskap. På forhånd visste man at de tre beste lagene ville rykke rett opp i øverste divisjon, så da de norske gutta ble sendt ut i bronsefinale mot Island var det i alle fall ingen tvil om hva som sto på spill.

I foursomerunden vant Kristoffer Ventura og Jarand Ekeland Arnøy 2/1, mens Aksel Olsen og Petter Mikalsen måtte ut i omspill. Dessverre måtte Stavanger-duoen se seg slått av sine islandske motstandere på andre omspillshull, og dermed var det dødt løp etter morgenens spill.

I likhet med sine juniorkolleger som spilte om bronse i Finland, var de norske herrene avhengig av tre seire i singelmatchene for å nå sitt store mål i Polen.  

Ettermiddagen skulle vise seg å bli uhyre spennende, men heldigvis var de norske gutta sterkest da presset virkelig kokte.

Jarand Ekeland Arnøy, Aksel Olsen og Petter Mikalsen vant alle sine matcher i omspill, og dermed kunne hele laget puste lettet ut over å ha sikret opprykk.

Vetle Marøy og Kristoffer Ventura tapte sine matcher på oppløpssiden, men heldigvis fikk ikke dette innvirkning på sluttresultatet.

RESULTATER


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.