Kan bli syv rookies på Europas Ryder Cup-lag

Kan bli syv rookies på Europas Ryder Cup-lag

(Foto: Getty Images)

De ni første spillerne på Europas Ryder Cup-lag er klare. Nå gjenstår bare kaptein Darren Clarkes tre «captain picks». 

Laget ser foreløpig slik ut:

1. Rory McIlroy (Nord-Irland)

2. Danny Willett (England)

3. Henrik Stenson (Sverige)

4. Chris Wood (England)

5. Sergio Garcia (Spania)

6. Justin Rose (England)

7. Rafa Cabrera Bello

8. Andy Sullivan (England)

9. Matthew Fitzpatrick (England)

10. Captains pick

11. Captains pick

12. Captains pick

De nye tilskuddene på Europas lag er årets Masters-vinner, Danny Willett (28), Rafa Cabrera Bello (32), Chris Wood (28), Andy Sullivan (30) og Matt Fitzpatrick (21). Sistnevnte sikret billetten med en andreplass i helgens europatour-turnering i Praha.

Darren Clarkes tre «captains picks» vil bli valgt neste uke.

Skotten Kevin Knox og belgieren Thomas Pieters er i følge The Guardian de heteste kandidatene til å bli håndplukket av Darren Clarke. Heller ikke de har spilt Ryder Cup før. Dermed ligger det an til at det europeiske laget består av hele syv "førsteåringer" når trofeet skal forsvares.

På det amerikanske laget blir de åtte første spillerne til laget klare etter at denne ukens turnering, The Barclays, er ferdigspilt. Kaptein Davis Love III velger sine tre første «captains picks» 11. september, og den fjerde og siste 25. september. USAs lag ser for øyeblikket slik ut:

1. Dustin Johnson

2. Jordan Spieth

3. Phil Mickelson

4. Jimmy Walker

5. Brooks Koepka

6. Brandt Snedeker

7. Zach Johnson

8. Patrick Reed

Av disse er det bare Brooks Koepka som ikke har spilt Ryder Cup tidligere.

Ryder Cup spilles på Hazeltine National Golf Club i Minnesota fra 30. september til 2. oktober. Europa har vunnet turneringen tre ganger på rad, og hele åtte av de ti siste gangene.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.