Kanonrunde av Kofstad – Storm slo McIlroy i omspill

Kanonrunde av Kofstad – Storm slo McIlroy i omspill

Heftig oppvisning av Espen Kofstad i Sør-Afrika søndag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Espen Kofstad tangerte sin beste runde på Europatouren noensinne i søndagens avslutningsrunde av SA Open i Sør-Afrika. Rory McIlroy tapte i omspill mot underdogen Graeme Storm.

Etter å ha klart cuten komfortabelt med fire slags margin takket være en solid andrerunde på fem under par, falt Espen Kofstad ned til 64. plass under «moving day» lørdag. Søndag slo 29-åringen fra Oslo kraftig tilbake.

Kofstad, som startet runden på Glendower GCs back nine, åpnet rolig med to par før han klinket til med to birdies og en eagle på de fire neste hullene. Deretter fulgte han opp med tre par, før han gjorde to nye birdies på rappen like etter runding. 

Med seks par og en birdie i innspurten signerte han for en imponerende 65-runde, syv under par. Det var feltets laveste score søndag og en tangering av hans laveste score på europatouren. Sist gang han gikk syv under par på Europa-touren var i 2013.

Runden løftet ham hele 33 plasser oppover leaderboardet til delt 31. plass. Dermed har han startet årets europatour-sesong på solid vis med en 20. plass og 31. plass.

Øverst på leaderboardet måtte det omspill til for å avgjøre duellen mellom Graeme Storm (England) og storfavoritten Rory McIlroy (Nord-Irland). McIlroy ledet turneringen med to hull igjen å spille, men måtte bruke to slag for å komme seg ut av bunkeren på hull 17. 

Etter å ha utvekslet hvert sitt par på de to første omspillshullene trakk Storm til slutt det lengste strået da McIlroy ikke maktet å gjøre up and down fra utenfor greenen. Dermed kunne europatour-veteranen Storm juble for sin første seier på ti år.

Graeme Storm misset europatour-kortet med bare 100 euros margin i fjor høst, men fikk det tilbake igjen da Patrick Reed ikke kvalifiserte for medlemskap på europatouren, ettersom han hadde spilt for få turneringer. Nå, bare noen uker senere, er Storm et levende bevis på hvor raskt det kan snu seg i golf!

Neste uke reiser Europa-touren til De forente arabiske emirater. Mange av de største stjernene står på startstreken når Abu Dhabi HSBC Championship går av stabelen. Espen Kofstad er ikke kvalifisert. 

Resultater BMW SA Open 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.