Kanonrunde sendte Tutta mot toppen

Kanonrunde sendte Tutta mot toppen

Suzann Pettersen tangerte sin nest beste runde for sesongen. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen tråkket på gassen i fredagens andre runde av Fubon LPGA Taiwan Championship.

Tutta lå nede på 43. plass etter en treg åpningsrunde torsdag på to over par, åtte slag bak teten. Nå har avstanden krympet til fem slag, og Tutta ligger plutselig blant de ti beste på leaderboardet.

Oslo-golferen var bunnsolid fra start til slutt, med tre birdies både på de første- og siste ni hullene og ingen bogeys. Dermed deler hun 8. plassen på fire under par sammenlagt.

Dette var Tuttas beste score siden andrerunden i Women’s PGA Championship i midten av juni, og hennes nest beste runde for sesongen.

Sør-koreaneren Eun-Hee Ji leder i skrivende stund i Taiwan på ni under par, men hun fortsatt noen hull igjen å spille.

Forrige helg noterte Tutta seg for sesongens syvende topp-10-plassering - og hennes første siden juli. Det løftet henne tilbake til topp-10 på verdensrankingen.

Les også: Tutta tilbake i topp-10 på verdensrankingen 

– Spillet fungerte bra, og det var deilig å kunne signere for fire jevne runder. Banen vi spiller i Taiwan passer godt til min spillestil. Den gir mange birdiemuligheter, så her kan jeg være offensiv hele veien, sa Tutta i en pressemelding tidligere denne uken.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.