Karrierebeste av Hovland i sesongstarten

Karrierebeste av Hovland i sesongstarten

Viktor Hovland, nummer tre fra venstre foran, tok en knallsterk andreplass etteren 65-runde. (Foto Oklahoma State University)

Norges beste amatørspiller har fått en knallstart på 2018-sesongen på Hawaii.

Viktor Hovland (Miklagard Golf) bidro sterkt til lagseier for Oklahoma State University i turneringen The Amer Ari Invitational på Hawaii i helgen. 

Hovland, som nå er halvveis inne i sitt andre år som collegespiller, spilte bare bedre og bedre da turneringen nærmet seg slutten. Han startet turneringen med en 72-runde, fulgte opp med en sterk 67-runde, før han klinte til i helgen med en avsluttende runde på syv under par, bestående av to eagles (!), fire birdies og én enslig bogey.

65-runden var dagens beste score og ukens nest beste totalt på Waikola Kings’ Course, og den løftet ham ti plasser oppover leaderboardet til delt andreplass – kun ett slag bak vinneren Justin Sugh fra Southern California.

Dette var Oklahoma States syvende seier i turneringen, men deres første på fire år. Andreplassen var Hovlands beste plassering så langt på college. 20-åringen har levert imponerende stabile resultater siden han ble collegespiller, og i fjor avsluttet han sesongen med åtte strake topp-10-plasseringer. Hans beste resultat før denne uken var en femteplass.

I lagkonkurransen ble det en overlegen seier for Oklahoma State, syv slag foran Texas Tech, som for øvrig har norske Mikkel Bjerch-Andresen som en av sine coacher. 

Hovlands lagkamerat Kristoffer Ventura (Oslo) var også i aksjon på Hawaii i helgen, men fikk ikke en plass i Oklahoma States knallsterke tropp og måtte dermed delta som individuell utøver. Han bet godt fra seg med en delt 13.-plass sammenlagt (-8) etter runder på 69, 72 og 67 slag.

Norge har i dag tre spillere blant de 40 beste på verdensrankingen for amatører: Hovland (18.-plass), Ventura (30.-plass) og Kristoffer Reitan (40.-plass). Hovland er ventet å nærme seg topp-10 når listen oppdateres med helgens resultater. Det høyeste Hovland har vært på rankingen tidligere, er 12.-plass. Anders Borger Kristiansen ble tidenes høyest rangerte norske amatør da han var nummer fire på rankingen i 2009. 

Resultater  


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.