Klar for den canadiske proff-touren etter dramatisk omspill

Klar for den canadiske proff-touren etter dramatisk omspill

Andreas Halvorsen, her fra turneringen BMW Jamacia Classic i 2018. (Foto: PGA Tour)

Andreas Halvorsen (22) holdt hodet kaldt og sikret seg det siste kortet som gir full spillerett på PGA Tour Canada.

Dramaet utspilte seg fredag kveld, på Howey in the Hills-banen i Florida. Etter runder på 69, 73, 70 og 74 slag endte Andreas Halvorsen på 12. plass i turneringen som er å regne som kvalifisering til den canadiske proff-touren, som går under navnet Mackenzie tour.

Den plassen delte Halvorsen med fire andre, og ettersom det bare var tre kort igjen å spille om, måtte 22-åringen ut i omspill om den attråverdige premien.

LES OGSÅ: Ny topp 10-plassering på Halvorsen

Enkel tap-in for Halvorsen, her under BMW Classic Jamaica i 2018, der han endte på delt 5. plass. (Foto: PGA Tour)

I omspillet holdt Halvorsen hodet kaldt allerede på det første hullet, og sammen med to av konkurrentene sikret han seg fulle spillerettigheter. Dermed har Halvorsen spillerett både på Mackenzie tour Canada, og på latinamerikanske PGA tour.

Mens de fleste norske herreproffene konkurrerer enten på Nordic League eller Challenge Tour her hjemme i Europa, har Halvorsen gått egne veier og satset på den søramerikanske touren de siste årene.

Halvorsen kan vise til fem topp 10-plasseringen på latino-touren i 2018, der han spilte inn til sammen snaut $40 000.

Leaderboard


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.