Kofstad jakter OL-billett i Slovakia

Kofstad jakter OL-billett i Slovakia

Espen Kofstad imponerte i åpningsrunden av D+D Real Slovakia Challenge. Dette er hans siste mulighet til å kvalifisere seg til OL.

28-åringen fra Oslo må sannsynligvis vinne på Penati Golf Resort denne uken. Jakten på en tur til Rio har startet bra for Kofstad, som åpnet med en knallrunde på fem under par torsdag. Det holder til delt tredjeplass, kun to slag bak lederen, Ryan Fox fra Australia. 

Kofstad var en under par ved runding etter å ha gjort en birdie, en eagle på et par 6-hull (!) og en dobbelbogey. På de siste ni satte han klampen i bånn med fem birdies på rappen fra hull 10 til 16.

– Relativt volatil runde i dag. Front nine var ikke pent, men spilte helt nydelig siste ni. Bare fortsette å slå driver og sikte på pinnen, skriver en offensiv Kofstad på sin Facebook-profil.

Kofstad står så langt denne sesongen med tre topp-5-plasseringer. Han ligger på 14. plass på Challenge Tours pengeliste med 35 000 innspilte euro. Det er topp-15 ved sesongslutt som får europatour-kortet neste år.

Kofstad er ikke den eneste nordmannen i aksjon i Slovakia. Kristian Krogh Johannessen, som forrige uke klarte sin første cut på seks forsøk denne sesongen, åpnet med en runde på en under par. Selv om det «bare» holder til delt 57. plass, er det nok et lite skritt i riktig retning for Team Norway-spilleren.

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.