Kofstad misset cuten i viktig turnering

Kofstad misset cuten i viktig turnering

(Foto: Getty Images)

Espen Kofstad nådde ikke helgespillet i årets største Challenge Tour-turnering, Foshan Open.

29-åringen fra Oslo har gått glipp av verdifulle turneringer i innspurten av årets Challenge Tour-sesong. Et vondt håndledd holdt ham på sidelinjen etter OL. Kort tid etter at han omsider var tilbake i turnering smalt det igjen. Denne gang var det dobbel prolaps i nakken.

Nå var han endelig klar for spill igjen i årets tredje siste Challenge Tour-turnering, Foshan Open. Med en samlet premiepott på 500 000 euro er det årets største turnering på Challenge Tour, og en topp-seks-plassering ville etter all sannsynlighet vært nok til å sikre europatour-kortet for 2017. I stedet endte han på feil side av cutstreken.

Kofstad lå godt plassert på 28. plass etter torsdagens åpningsrunde på to under par. Fredag morgen fulgte han opp med en 75-runde (+3), som sendte ham 40 plasser nedover leaderboardet. Med +1 sammenlagt endte han på 68. plass. Dermed misset han sin fjerde cut for sesongen.

Cirka 17 000 euro gjenstår for Kofstad å spille inn dersom han skal sikre europatour-kortet. Dermed trenger han en plassering helt i oppe i toppen i en av de to siste turneringene. Tidligere i år har han vist at han klarer å spille med kniven på strupen. Da Kofstad vant i Slovakia i sommer, var det en turnering han måtte vinne for å kvalifisere seg til OL.

Dersom han ikke skulle sikre europatour-kortet via pengelisten på Challenge Tour, får han en ny mulighet i Q-School-finalen 12. til 17. november. Her får cirka de 25 beste spillerne arbeidstillatelse i «det gode selskap».

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.