Kofstad i rute i Q-School-finalen

Kofstad i rute i Q-School-finalen

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

To sene birdies gjør at Espen Kofstad er på skjema etter første runde av Q-School-finalen i Spania.

De 18 første hullene  av finalen av europatour-kvalfisieringen på PGA Catalunya Resort er ferdigspilt, og Espen Kofstad er godt i gang.

Det ble et fargerikt scorekort på Kofstad i åpningsrunden: Tre bogeys, men også solide seks birdies - hvorav to av dem kom på de tre siste hullene. Dermed ligger han på delt 21. plass, seks slag bak lederen Nick Cullen (Australia).

For Kofstad er det en topp-25-plassering i finalen som skal til for å sikre seg enda flere starter på europatouren i 2016.

– Alt som skjer blir en bonus, men jeg kommer til å gå for seier. Jo lengre opp på resultatlisten jeg kommer, desto høyere kommer jeg også på reservelistene i de største turneringene på neste års europatour som jeg ikke har innpass i med dagens kategori - som for eksempel turneringene i Abu Dhabi og Dubai på starten av sesongen, sa Kofstad til Norsk Golf før turneringen.

Etter nok en sesong som gikk tapt på grunn av ryggskade, er Kofstad allerede sikret «medical exemption» fra European Tour. Han er garantert samme europatour-kategori i 2016 som han hadde denne sesongen - uavhengig av hva som skjer i Q-School-finalen.

Dette er tredje år på rad Kofstad spiller Q-School-finalen. Turneringen spilles over seks runder.

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.