Krogh klar for Challenge Tour!

Krogh klar for Challenge Tour!

Kristian Krogh Johannessen sikret Challenge Tour-kortet på lørdag. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristian Krogh Johannessen endte helt sist i sesongfinalen av Nordic League. Det ødela heldigvis ikke for sesongens store mål.

Dermed avsluttes sesongen med to norske spillere blant de fem som sikrer arbeidstillatelse på Challenge Tour neste år. Det har aldri skjedd tidligere.

Eirik Tage Johansen sikret Challenge Tour-kortet i Danmark forrige uke. Kristian Krogh Johannessen var på sin side avhengig av at spillerne rett bak ham på pengelisten skulle holde seg unna topplasseringene.

Selv om spillet til Krogh ikke var mye å skryte av i de brutale forholden på Ljunghusens GK denne uken, hadde det ikke mye å si. Han endte til slutt på jumboplass (35) på 17 over par, men da verken Daniel Løkke, Rasmus Hjelm-Nielsen eller Björn Hellgren maktet å levere de nødvendige sluttspurtene, kunne Krogh puste lettet ut.

Dansken Mark Flindt Haastrup vant turneringen på syv under par. Eirik Tage Johansen ble beste norske spiller på delt 16. plass, fem over par. Christian Aronsen delte 26. plassen, ytterlige fem bak.

(Norsk Golf oppdaterer artikkelen)

Topp-5 Nordic League Order of Merit


1. Tapio Pulkkanen (Finland) - 62 652 euro
2. Eirik Tage Johansen - 42 785 euro
3. Eric Blom (Sverige) - 38 191 euro
4. Kristian Krogh Johannessen - 35 803 euro
5. Simon Forsström (Sverige) - 34 005 euro

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.