Krogh leder i Sverige!

Krogh leder i Sverige!

(Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristian Krogh Johannessen har Challenge Tour-kortet halvveis ned i lomma i årets tredje siste Nordic League-turnering.

Drammen GK-spilleren deler ledelsen sammen med Daniel Løkke (Danmark, Erik Myllymaki (Finland) og Jesper Kennegård (Sverige), etter en åpningsrunde på fire under par.

Krogh åpnet dagen med bogey, men det skulle også bli hans siste. Med fem birdies og resten par inn, har han fått en best tenkelig start på GolfUppsala Open på Söderby GK.

Krogh ligger på tredjeplass på Order of Merit med bare tre turneringer igjen å spille. Det er topp-5 ved sesongslutt som sikrer Challenge Tour-kortet, så en god plassering i Sverige vil langt på vei sikre Krogh kortet.

To slag bak Krogh ligger Team Norway-kollega Eirik Tage Johansen på en delt 10. plass. Tage ligger på fjerdeplass på Order of Merit. Dermed ligger foreløpig an til to norske tilskudd på neste års Challenge Tour.

Lengre ned på leaderboardet åpnet Ole Ramsnes med en runde på to over par. Det holder bare til delt 65. plass. To slag bak ham er Christian Aronsen i skrivende stund på delt 82. plass, men har fortsatt noen hull igjen å spille.

- - - 

Før turneringen

Sliten Krogh klar for siste innspurt

Det begynner for alvor å dra seg til i Nordic League-innspurten. Den ferske proffen Kristian Krogh Johannessen (20) har Challenge Tour-kortet halvveis i lomma.

Krogh, som har rukket å vinne to  ganger i år, ligger på en tredjeplass på Nordic League Order of Merit med 33 433 innspilte euro. Bare noen hundrelapper bak ham ligger Team Norway-kollega Eirik Tage Johansen på fjerdeplass.

Dermed ligger to norske spillere an til å sikre seg en Challenge Tour-billett for 2016. Det er topp-5 på pengelisten etter Race To Himmerland 3. oktober som avanserer til Europas nest øverste herretour.

Denne uken spilles GolfUppsala Open, en halvtime nord for Stockholm. Det er årets tredje siste turnering på Nordic League.

Krogh Johannessen medgir at det er vanskelig ikke å tenke på hvor bra han ligger an.

– Det er klart man tenker på det når man ligger topp-3 på Order of Merit med tre turneringer igjen. Det er ikke til å unngå! Jeg satte meg en veldig ambisiøs femårsplan da jeg ble proff. Det første målet på den var å ende topp-5 på Nordic League i år. Om fem år er målet å kvalifisere meg til OL i 2020, forklarer Drammen GK-spilleren til Norsk Golf.

– Føler du deg moden for Challenge Tour-spill allerede neste år?

– Jeg ligger bra an på Order of Merit, men mener jeg fortsatt har mye mer inne. Jeg har spilt Norwegian Challenge et par ganger, og jeg ble ikke skremt av nivået jeg så på spillerne der. De beste spillerne på Nordic League gjør seg ikke bort på Challenge Tour. Hovedforskjellen er at bredden på Challenge Tour er så mye større. 

Krogh er nå inne i sin tolvte turneringsuke på rad. Det tar på - spesielt når så mye er på spill.

– Jeg er ganske sliten nå. Jeg føler det har sklidd litt ut de siste par ukene. Spillet har ikke vært helt det samme, og forrige uke misset jeg cuten for første gang på lenge. Det har vært deilig med noen dager hjemme i Norge nå og trent litt, forklarer han til Norsk Golf.

Vi gikk med han under onsdagens innspillsrunde på Söderby GK, sammen med Christian Aronsen (Miklagard GK) og Ole Berge Ramsnes. Hans strategi for fredagens åpningsrunde er såre enkel.

– Det er bare å kline til med birdies!


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.