Krogh slo knallhardt tilbake

Krogh slo knallhardt tilbake

Kristian Krogh Johannessen er back in business. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Formen til Kristian Krogh Johannessen før sesongstart på Challenge Tour har vært bekymringsverdig. Torsdag slo han tilbake. Tre nordmenn har seiersmuligheter på Lumine før siste runde.

Kristian Krogh Johannessen kvalifiserte seg i fjor høst til Challenge-touren i 2016. Krogh, i likhet med Challenge Tour-kollega Eirik Tage Johansen, varmer opp til den nye sesongen med to turneringer på Nordic League.

Forrige uke tok Krogh fatt på sin første turnering siden europatour-kvalifiseringen i november (med unntak av en mandagskval-runde på PGA-touren i januar).  I sesongåpningen ble det imidlertid misset cut på Krogh Johannessen - ikke den starten på året han skulle ønske seg.

Onsdag tok han - og syv andre nordmenn - fatt på Lumine Hills Open i Spania. Der åpnet Krogh med en skuffende 75-runde, og lå langt nede på leaderboardet. Torsdag kom endelig oppturen.

Med en knallrunde på 67 slag (-5), bestående av syv birdies, to bogeys og resten par, klatret han helt opp til delt 5. plass. Dette var hans beste runde siden andrerunden av Willis Masters i Danmark i starten av september.

På 5. plass ligger også veteranen Christian Aronsen (71-71). Med -1 sammenlagt, har de bare to slag opp til lederne, Mathias Gladberg (Danmark) og Oscar Lengdén (Sverige).

Eirik Tage Johansen har også gode muligheter til å kjempe om seier; han deler 7. plassen på par (70-73). Siddisen har kjørt en litt annen sesongoppladning enn Krogh Johannessen i år, og har holdt turneringsformen ved like på den spanske minitouren, Gecko Pro Tour.

Vi må ned til 45. plass på listen for å finne neste norske spiller på leaderboardet i Lumine. Elias Bertheussen er tilbake på Nordic League etter en tung debutsesong på Challenge Tour. Nå deler han 45. plassen på seks over par. Det var akkurat nok til å ikke misse cuten for andre uke på rad.

Det gjorde derimot Jarand E. Arnøy (+7), Mathias L. Schjølberg (+8), Ole B. Ramsnes (+10) og Kevin A. Wright (+14).

Turneringen avsluttes fredag.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.