Kun én norsk spiller videre i dame-EM

kristin simonsen

KLARTE CUTTEN: Kristin Simonsen fra Meland ble eneste norske spiller som fikk være med alle fire runder i årets europamesterskap. (Foto: Norsk Golf)

Med 70 slag på turneringens tredje dag klatret Kristin Simonsen til en delt 42. plass i Europamesterskapet for damer, og ble til slutt eneste norske spiller som klarte cutten.

I EM for damer settes cutten etter tredje runde, og etter de to første turneringsdagene lå Kristin Simonsen helt på grensen. Fredagens sterke 70-runde ga henne imidlertid et kraftig byks oppover resultatlisten, og med to over par totalt klarte hun cutten med god margin.

For regjerende norgesmester Mariell Bruun var det ikke fullt så heldig at cutten ble satt en dag senere enn det som er vanlig i større slagturneringer. Larvik-jenta lå på en solid 30. plass etter to runder, men med 77 slag på tredjerunden endte hun dessverre på feil side av cutten med +6 totalt.

Stine Pettersen fra Moss & Rygge fikk det ikke til å stemme på Murhof CG i Østerrike, og med 22 over par måtte hun ta til takke med en delt 122. plass denne gangen.

Selv om dette i utgangspunktet er et europamesterskap, er spillere fra hele verden representert i turneringen. Indiske Aditi Ashok har tatt ledelsen med 12 under par før finalerunden, som spilles lørdag.


RESULTATER

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.