Lingmerth vant sin første PGA-tittel

david lingmerth getty

VISTE STYRKE: David Lingmerth var iskald under enormt press og gikk seirende ut av The Memorial Tournament. (Foto: Getty Images)

David Lingmerth viste enorm styrke da det gjaldt som mest, og sikret seieren i The Memorial Tournament i omspill med Justin Rose. Dette er hans første tittel på PGA Tour´en.

Før ukens prestisjetunge turnering i Ohio lå David Lingmerth på en beskjeden 100. plass på Fedex Cup-rankingen. Med denne triumfen rykket han opp til 28. plass på listen, og fikk med seg drøye åtte millioner kroner i premiepenger.

Hans første seier på verdens gjeveste tour satt imidlertid langt inne. Først på tredje omspillshull avgjorde svensken med par da Justin Rose var i trøbbel, og dette er det lengste omspillet i turneringens lange historie.

- Det er en helt ubeskrivelig følelse å vinne her. Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg, sa en overlykkelig Lingmerth i seiersintervjuet.

27-åringens beste plassering før denne seieren var en delt andreplass i The Players Championship i 2013, da han var ett slag unna å havne i omspill med selveste Tiger Woods.

The Memorial Tournament er blant de aller mest prestisjefylte turneringene på PGA Tour´en, men Lingmerth var iskald da presset var som størst. Han har nå vist at han tåler trykket ved de store anledninger, og det blir spennende å følge ham i tiden fremover.

Det har vært en helt utrolig uke for svensk herregolf. I tillegg til Lingmerths seier i Ohio sikret Alex Noren hjemmeseier i Nordea Masters, og svenskene beviser nok en gang sin enorme bredde i proffsirkuset.


LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.