Lydia Ko ble tidenes yngste majorvinner

Lydia Ko Getty

SENSASJON: Lydia Ko (18) skrev historie med sin seier i Evian Championship. (Foto: Getty Images)

18 år gamle Lydia Ko gikk helt til topps i Evian Championship, og ble dermed den yngste kvinnelige majorvinneren gjennom tidene. Suzann Pettersen endte på delt 34. plass.

Det ble ingen stor uke for Suzann Pettersen i Evian Championship. Norges beste damespiller avsluttet med en sterk 67-runde, men var aldri i nærheten av å utfordre teten denne gangen.

Med en totalscore på to over par måtte hun ta til takke med en delt 34. plass, men om ikke annet fikk hun seg en positiv opplevelse i forkant av neste ukes Solheim Cup med den gode avslutningsrunden.

Lydia Ko var det ingen som kunne gjøre noe med. På 16 under par havnet hun hele seks slag foran nærmeste utfordrer, og utklasset dermed resten av verdenseliten i sin rekordtriumf i Frankrike.

Med sine 18 år og fire måneder er jenta fra New Zealand den yngste majorvinneren i LPGA Tourens historie, men seieren kom på ingen måte som en overraskelse. Ko har gjentatte ganger bevist at hun kan hamle opp med verdens beste spillere, og seieren i Evian Championship blir neppe den siste majortittelen fra den kanten.

RESULTATER
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.