Maks uflaks igjen for Olsen – fikk ikke hjelpen han trengte i Q-School-finalen

Maks uflaks igjen for Olsen – fikk ikke hjelpen han trengte i Q-School-finalen

Tirsdag ble det sikkert at Aksel K. Olsen må spille på Nordic League også i 2018. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Golfgudene spiller tydeligvis ikke på lag med Aksel K. Olsen. Spilleren som Olsen trengte hjelp fra i Q-School-finalen for å sikre Challenge Tour-kortet, misset cuten med ett slag.

Dermed blir det Nordic League-spill på Stavanger GKs Aksel K. Olsen også i 2018.

Olsen endte årets Nordic League-sesong på sjetteplass på pengelisten, bare 262 euro bak femteplassen som hadde gitt opprykk til Challenge Tour.

En av spillerne over ham på pengelisten, Åke Nilsson fra Sverige, klarte imidlertid å spille seg hele veien til finalen av europatour-kvalifiseringen, og hvis Nilsson klarte cuten her, ville Olsen rykke opp  på pengelisten og sikre Challenge Tour-spill neste år.

Dessverre hadde Olsen nok en gang marginene mot seg. Og denne gang var det snakk om millimetere.

Åke Nilsson ga ikke Aksel K. Olsen den hjelpen han trengte i Q-School-finalen. (Foto: Getty Images)

Nilsson startet tirsdagens fjerde runde av Q-School-finalen komfortabelt innenfor cutgrensen, men falt til 72.-plass med en runde på to over par, som blant annet inneholdt to dobbelbogeys. Med -1 sammenlagt misset han cuten med ett fattig slag. 

På turneringens aller siste hull hadde Nilsson en eagleputt på ti meter for å klare cuten på slaget. Den la seg på hullkanten.

Aksel K. Olsen har spilt solid i sin første halvannen sesong som golfproff, men han har ofte marginene mot seg. Han har hele fire andreplasser, men ennå til gode å vinne en turnering, og også i innspurten av årets sesong var det mye stang-ut.

I førstesteget av europatour-kvalifiseringen i Skottland tidligere i høst misset han avansement med ett fattig slag, og i årets nest siste Nordic League-turnering i Danmark hadde han Challenge Tour-kortet halvveis i lomma før en sen dobbelbogey gjorde at han gikk fra ledelse til fjerdeplass. Den viste seg til slutt å bli skjebnesvanger. I Nordic League-finalen fikk han mulighet til revansje, men også her ble en sen bogey ødeleggende. Her endte han til slutt bare to slag unna Challenge Tour-kortet.

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.