Maktdemonstrasjon av juniorene i Storbritannia!

Maktdemonstrasjon av juniorene i Storbritannia!

Reitan (t.v.) og Braadlie (t.h.) imponerer stort i Storbritannia. (Foto: Benjamin A. Ward)

Tidenes norske innsats av både guttene og jentene i de innledende kvalifiseringsrundene av British Amateur Championship med seirer i både gutte- og jenteklassen.

De to første rundene av Boys Amateur Championship og Girls British Amateur - hvor Sandra Nordaas er regjerende mester - er ferdigspilt. Etter kvalifiseringsrundene i det som er en av Europas høyest rankede turneringer for både gutter og jenter, ble det norsk seier i begge kvalifiseringene.

På guttesiden har Kristoffer Reitan tatt et nytt steg mot en plass i høstens junior Ryder Cup-tropp i USA. Han vant slagspillet med runder på 67 og 70 slag (-5), ett slag foran Team Norway Junior-kompis Markus Braadlie, som delte andreplassen med engelskmannen Harry Goddard. Dermed tar de to norske gutta med seg knallsterk seeding før sluttspillet, bestående av de 64 beste fra slagspillet. Også Ruben Pettersen og Kenneth Johansson kom seg til sluttspillplass.

Ingen jenter var bedre enn Madelen Stavnar de to første rundene.

På jentesiden endte Madelen Stavnar seks under par, delt førsteplass sammen med tre andre spillere. Fire slag bak delte hennes klubbvenninne fra Vestfold GK, Celine Borge 7. plassen. Duoen blir de eneste norske representantene på jentesiden i det som ligger an til å bli et høyst spennende sluttspill!

Leaderboard jenter 

Leaderboard gutter 

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.