Marøy vant årets største turnering

Marøy vant årets største turnering

Vetle Marøy (nummer to fra venstre), her med lagkameratene etter en turneringsseier for en måned siden, vant sesongfinalen i Junior College-serien. (Foto: Odessa College)

Bergenseren Vetle Marøy vant den nasjonale juniorcollegefinalen i Kansas, årets siste turnering.

20 år gamle Marøy (Bergen GK) rundet dermed av en imponerende førstesesong i Junior College-serien med stil. Marøy, som representerer Odessa College, ledet den nasjonale sesongfinalen NJCAA Men’s National Championship med ett slag før fredagens fjerde og avsluttende runde.

Der var en runde på en over par nok til å øke luken på toppen av leaderboardet. Med -7 sammenlagt vant han med to slag over Eastern Florida States Kerry Sweeney og Michael DeMorat. Marøy gjorde tre birdies og fire bogeys på vei til den imponerende seieren.

Bergenseren har imponert på junior college siden han flyttet til USA i fjor sommer. I høst vant han to turneringer, og ble raskt rangert som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA).

Han har også skapt overskrifter når han ikke har vunnet turneringer: Under en collegeturnering i Texas i november i fjor gjorde han hole-in-one og albatross på samme runde, en prestasjon han blant annet ble intervjuet av The Golf Channel for.

Les også: Se norsk 20-åring på Golf Channel 

I mars deltok han i mandagskvalifisering til PGA Tour-turneringen Valero Texas Open, der han var fattige to slag unna å bli den andre nordmannen noensinne til å spille en PGA Tour-turnering.

Resultater NCJAA Men's National Championship


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.