Marøy måtte gi tapt for franskmann

Marøy måtte gi tapt for franskmann

Vetle Marøy, er etter seieren i juniorcollegefinalen, har imponert de siste månedene. (Foto: Odessa College)

Dagen etter å ha stått for årets sensasjon i norsk amatørgolf ble det exit for Vetle Marøy i 16-delsfinalen av British Amateur Championship på Carnoustie.

Bergenseren stod for en av sesongens største prestasjoner i norsk amatørgolf onsdag, da han beseiret verdens tredje beste amatør og feltets beste spiller, Marcus Kinhult i 32-delsfinalen.

Kinhult regnes for å være Sveriges kommende stjernespiller, og ledet nylig europatour-turneringen Nordea Masters etter halvspilt turnering. Marøy klarte til tross for sin 565. plass på verdensrankingen å beseire «Goliat» på dagens siste hull.

Dessverre måtte han gi tapt for franskmannen Antoine Rozner, ranket som nummer 109 i verden, i torsdagens 16-delsfinale. Franskmannen vant en opp. Dermed er det ingen gjenværende nordmenn med i turneringen.

British Amateur er en av verdens største amatørturneringer, og startet med et felt på hele 288 spillere. I de innledende slagspillrundene endte Marøy på 32. plass. Det var komfortabelt innenfor grensen på topp-66 som avanserte til match-sluttspillet. Det maktet ikke Kristoffer Ventura, Petter Mikalsen eller Sebastian Mørk-Andersen.

Marøy har imponert på golfbanen siden han startet på junior college i USA i fjor sommer. I høst vant han to turneringer, og ble raskt rangert som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA). Han avsluttet sesongen med å vinne den nasjonale juniorcollegefinalen i Kansas.

Han har også skapt overskrifter når han ikke har vunnet turneringer: Under en collegeturnering i Texas i november i fjor gjorde han hole-in-one og albatross på samme runde, en prestasjon han blant annet ble intervjuet av The Golf Channel for.

I mars deltok han i mandagskvalifisering til PGA Tour-turneringen Valero Texas Open, der han var fattige to slag unna å bli den andre nordmannen noensinne til å spille en PGA Tour-turnering.


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.