Marøy slo verdenstreer Kinhult i Skottland

Marøy slo verdenstreer Kinhult i England

Vetle Marøy, her fra seieren i juniorcollegefinalen, stod for en sensasjonell seier onsdag. (Foto: Odessa College)

Vetle Marøy stod for årets største sensasjon norsk amatørgolf da han beseiret svenske Marcus Kinhult for å ta seg videre til 16-delsfinalen i British Amateur Championship.

Turneringen er en av verdens største amatørturneringer, og spilles på selveste Carnoustie Golf Links i Skottland. Turneringen startet med et slagspillfelt på hele 288 spillere, der de 66 beste avanserte til match-sluttspillet.

Marøy (Bergen GK) endte på en 32. plass i slagspillet med en score på par, syv slag bak vinneren, og tok seg dermed videre til sluttspillet.

Der trakk han verst tenkelig motstand: Verdens tredje høyest rankede amatør og feltets beste spiller, Marcus Kinhult (Sverige) som nylig ledet en europatour-turnering etter to runder.

Marøy er på sin side ranket som nummer 565 i verden. Med andre ord var det duket for en David mot Goliat-duell.

Kinhult gikk tidlig opp i ledelsen, men bergenseren klarte å snu det. Til slutt vant han matchen en opp, og sørget dermed for en av dagens store «underdog»-seiere. Nå venter franskmannen Antoine Rozner i 16-delsfinalen.

Bergenseren Marøy har imponert på golfbanen siden han startet på junior college i USA i fjor sommer. I høst vant han to turneringer, og ble raskt rangert som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA). Han avsluttet sesongen med å vinne den nasjonale juniorcollegefinalen i Kansas.

Han har også skapt overskrifter når han ikke har vunnet turneringer: Under en collegeturnering i Texas i november i fjor gjorde han hole-in-one og albatross på samme runde, en prestasjon han blant annet ble intervjuet av The Golf Channel for.

I mars deltok han i mandagskvalifisering til PGA Tour-turneringen Valero Texas Open, der han var fattige to slag unna å bli den andre nordmannen noensinne til å spille en PGA Tour-turnering.

Følg utviklingen i British Amateur Championship her 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.