Martens og Engzelius 18 hull unna finalesteget

Martens og Engzelius 18 hull unna finalesteget

Caroline Martens er bare to slag unna toppen i USA. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Team Norway-jentene Caroline Martens og Marita Engzelius ser ut til å avansere videre til finalen av LPGA Tour-kvalifiseringen.

Turneringen på Plantation Golf & Country Club i Venice, Florida, er andre steg i LPGA-kvalifiseringen, der de 80 beste går videre til den avgjørende kvalifiseringen i begynnelsen av desember.

Fredag gikk Caroline Martens sin tredje strake runde på par, og falt dermed fra fjerde- til tredjeplass. Hun har bare to slag opp til lederen Grace Na - men enda viktigere: Hun er på riktig side av kvalikstreken med hele 11 slags margin.

Også Marita Engzelius ligger på riktig side av kvalgrensen med god margin. Hun gikk lørdagens runde på en under par, hennes beste score denne uken, og klatret fra 46. plass helt opp til 15. plass. Hun ligger +5 sammenlagt, også hun godt innenfor topp-80.

Martens og Engzelius spiller i år på henholdsvis Ladies European Tour (nivå 1 i Europa) og Symetra Tour (nivå 2 i USA). Dersom de holder løpet ut denne uken, avanserer de til finalen, der de 20 beste får LPGA-kortet, mens de neste 25 får såkalt conditional status. 

Både Martens og Engzelius har positive opplevelser fra tidligere Q-Schools - på hver sin side av Atlanteren. I desember 2012 endte Engzelius på 24. plass i finalen av LPGA-kvalet, og sikret noen få starter på LPGA-touren i 2013.  Caroline Martens vant på sin side Ladies European Tour-kvalifiseringen i 2013. 

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.