Merritt jakter sin første PGA Tour-seier

merritt getty

HOLDER KOKEN: Troy Merritt jakter sin første seier på PGA Tour, og leder med tre slag før siste runde av RBC Heritage. (Foto: Getty Images)

Troy Merritt leder med tre slag før siste runde av RBC Heritage, og alt ligger dermed til rette for at amerikaneren kan sikre sin første seier på verdens gjeveste tour.

Denne uken har PGA Tour´en forflyttet seg til klassiske Harbour Town Golf Links i Hilton Head, South Carolina.

På fredag tangerte Troy Merritt banerekorden og gikk rett opp i tet etter to runder. Med en solid 69-runde lørdag beholdt han ledelsen, og har nå tre slags margin ned til andreplassen når én runde gjenstår.

- Jeg skal bare fortsette å gjøre de samme tingene, så får vi håpe resultatene kommer av seg selv. Vi får bare se hva som skjer, men jeg håper selvfølgelig å gi meg selv muligheten til å vinne på søndag, sa han til pgatour.com.

Selv om Merritt har skaffet seg et lite forsprang, er turneringen langt fra over i South Carolina.

Spillere som Matt Kuchar, Jim Furyk og Masters-vinneren Jordan Spieth er alle blant de ti beste, og kan fremdeles ta igjen lederen.

Engelskmannen Luke Donald er også med i toppen denne uken. Med syv under par totalt ligger han på en delt 10.plass, og RBC Heritage ser altså ut til å bli en etterlengtet opptur for Donald.

Den tidligere verdenseneren har slitt med å få spillet til å stemme de siste årene, og ligger for øyeblikket på en 151. plass i Fedex Cup.

LEADERBOARD
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.