Nå blir det omkamp mellom Reed og Rory!

Nå blir det omkamp mellom Reed og Rory!

Fest sikkerhetsbeltet! Det blir ny duell mellom Patrick Reed og Rory McIlroy i lederball i The Masters på søndag. (Foto: Getty Images)

Husker du fyrverkeriet av en singelmatch mellom Patrick Reed og Rory Mcilroy i forrige Ryder Cup? Søndag møter de hverandre i lederball på Augusta – og Reed har overtaket med tre slags margin.

«Se på det leaderboardet! Det ser jo nesten helt likt ut som toppen av verdensrankingen», sa en nesten tårevåt Per Haugsrud fra Eurosports kommentatorboks da det begynte å dra seg til på Augusta på starten av tredjerunden. Det var heller ikke så langt fra sannheten.

Etter to dager med knalltøffe forhold på Augusta National sørget lørdagens regnvær for en mykere og langt snillere bane på «moving day». Det betydde også birdies og eagles fra alle kanter fra verdenseliten, og før siste runde er det litt av et stjernegalleri som har samlet seg på førstesiden av leaderboardet. 

Best av alle er «Captain America», Patrick Reed, som viser null tegn til nerver så langt – til tross for at han jakter sin første majortriumf.

27-åringen gikk lørdagens runde på seks under par, godt hjulpet av to eagles på de to par 5-hullene på back-nine, inkludert en spektakulær pitch rett i koppen fra 30 meter på hull 15. Han tar med seg luke på fire slag ned til Rory McIlroy til søndag. Og like bak følger Rickie Fowler og Jon Rahm.

– Jeg gleder meg veldig til i morgen. Å få mulighet til å spille mot Rory igjen kommer til å bli moro. Forhåpentligvis blir det et fyrverkeri, sa Reed etter runden.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Sist gang Patrick Reed og Rory McIlroy møtte hverandre til duell, var under USAs triumf i Ryder Cup i 2015. Matchen mellom Reed og McIlroy vil bli husket i mange år som en av de mest dramatiske Ryder Cup-matchene noensinne, og dersom vi får en brøkdel av det samme dramaet på søndag, har vi all grunn til å glede oss.

Om Reeds seier mot McIlroy gir ham et mentalt overtak, gjenstår å se, men Reed har kanskje en liten fordel med å ha «hjemmepublikummet» i ryggen. Reed tilbragte to studieår i Augusta, hvor han ledet universitetet der til to NCAA-titler på rad i 2010 og 2011. Det gjør ham til en populær spiller blant lokalbefolkningen.

– Jeg tror egentlig ikke det har så mye å si. Jeg tror det er en større fordel at jeg har spilt denne banen så mange ganger og er veldig komfortabel her ute, sier Reed, og legger til.

– Det kommer til å bli elektrisk i morgen. Fansen kommer til å være klare.

Rory McIlroys fordel er at han har erfaring fra å vinne majorturneringer tidligere. Den grønne jakken er imidlertid den eneste som mangler i samlingen, og klarer han å overliste Reed på søndag, vil han bli tidenes sjette innehaver av «the career grand slam».

(Artikkelen fortsetter under videoen)

McIlroy mener at det er Reeds som har alt presset på seg på søndag, med tanke på at han skal forsvare en ledelse på tre slag.

– Alt presset er på ham i morgen. For meg føles det litt som at jeg kan gå ut der og spille som om jeg har ingenting å tape, sier McIlroy.

McIlroys 65-runde på lørdag var en tangering av ukens beste runde på Augusta – satt av Jon Rahm på fjerdeplass bare en times tid tidligere.

McIlroy hadde en forrykende start på runden med tre birdies fra hull 3 til 6, etterfulgt av en pitch rett i koppen for eagle på hull 8. På det tidspunktet var han i delt ledelse med Reed, men med seks par på rad fra Rory begynte Reed å rykke fra på ny. Rory svarte med å gå de fire siste hullene på to under par og krympet luken fra fem til tre slag den siste halvtimen.

Rory McIlroy var i posisjon til å vinne The Masters i 2011, men kollapset med en 80-runde på avslutningsrunden. Nord-iren svarte med å vinne U.S. Open noen måneder senere, og McIlroy beskriver marerittrunden for syv år siden som karrierens viktigste lærepenge.

– Dette er første gang siden 2011 at jeg er i lederball på søndagen i Masters. Jeg har lært mye fra den dagen, og forhåpentligvis kan jeg ta i bruk de lærdommene i morgen, sier McIlroy.

Reed og Rory slår ut i lederball klokken 20.40 norsk tid. Klikk her for å se resten av starttidene.

(Se flere videosammendrag og intervjuer under)

Topp-10

1. Patrick Reed -14

2. Rory McIlroy -11

3. Rickie Fowler -9

4. Jon Rahm -8

5. Henrik Stenson -7

T6. Tommy Fleetwood -6

T6. Bubba Watson -6

T9. Justin Thomas -5

T9. Jordan Spieth -5

Leaderboard The Masters 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.