Nærspillet reddet Tutta i starten av årets andre major-turnering

Nærspillet reddet Tutta i starten av årets andre major-turnering

Suzann Pettersen var ikke seg selv lik fra tee til green i åpningsrunden av årets andre major. Da var det godt at nærspillet satt. (Foto: Getty Images)

Suzann Pettersen måtte kjempe hardt i åpningsrunden av KPMG Women’s PGA Championship.

Turneringen, som er tiårsjubileet for Tuttas første majorseier, åpnet i vind på nærmere 11 meter per sekund, og viste dermed hvorfor Chicago blir kalt for «the windy city». 

Tuttas første scorekort på Olympia Fields var av det begivenhetsløse slaget: én birdie, én bogey og hele 16 par ble oppskriften. Det holder bare til en delt 39.-plass foreløpig, fem slag bak de sør-koreanske lederne Chella Choi og Amy Yang.

Yang har imidlertid ett hull igjen å spille, og flere spillere rakk ikke å fullføre sine runder torsdag da spillet ble avblåst på grunn av faretruende vær.

Tuttas runde var imidlertid langt fra så begivenhetsløs som scorekortet tilsa: Hun måtte virkelig kjempe hardt for scoren sin, og hun var avhengig av solid nærspill for å komme seg inn på par sammenlagt; Hun traff bare 5 av 14 fairways og under halvparten av greenene – sjelden kost for en av LPGAs beste «ball-strikers» – men til gjengjeld svarte hun med å bare bruke 27 putter, og hun reddet også par alle de tre gangene hun havnet i bunkeren.

Ett slag bak lederne følger Brittany Altomare fra USA og franske Joanna Klatten, mens Michelle Wie og fjorårsvinner Brooke Henderson er blant spillerne som deler femteplassen på tre under par.

Tutta ligger nå på 24.-plass på LPGA-tourens pengeliste (312 000 dollar) etter elleve spilte turneringer i år. Fra 2007 til 2013 endte ikke Tutta utenfor topp-10 på pengelisten en eneste gang. Siden den gang har hun ikke lykkes i å avslutte en LPGA-sesong blant topp-10. Tuttas forrige seier kom i Canada for to år siden.

Statistikken viser at det er helgespillet som har ødelagt for Tutta denne sesongen.  Mens hun så langt i år står med 69 slag i snitt på åpningsrundene og 68,7 slag i snitt per andrerunde, har hun brukt 71,55 slag i snitt per tredjerunde og 70,78 slag per avslutningsrunde. Det betyr at Tutta gjennomsnittlig bruker nesten fem slag mer på helgerundene enn de to åpningsrundene.

Leaderboard KPMG Women’s PGA Championship

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.