Nedtur i Palmer Cup for Hovland

Nedtur i Palmer Cup for Hovland

NEDTUR: Viktor Hovland har hatt en fantastisk sesong, men i Arnold Palmer Cup lyktes han ikke i å sanke noen poeng for det internasjonale laget. (Foto: Norsk Golf)

Viktor Hovland ble for andre gang tatt ut til å representere det internasjonale laget i den aller gjeveste lagturneringen for collegespillere. Det ble imidlertid ingen poengfangst på nordmannen da hans lag måtte se seg slått av amerikanerne.

The Arnold Palmer Cup er en svært prestisjefylt lagturnering for de aller beste collegespillerne, som spilles hvert år enten i USA eller i Europa. Historisk sett har dette vært en turnering mellom europeere og amerikanere, hvor kun herrespillere har vært aktuelle for uttak.

Årets utgave av Palmer Cup fikk imidlertid et nytt format, hvor det også ble tatt ut kvinnelige spillere. I tillegg har det europeiske laget nå blitt utvidet til å inkludere hele verden utenom USA.

Etter et fantastisk andreår på college, som har tatt ham hele veien opp til en fjerdeplass på verdensrankingen, var Viktor Hovland en selvfølge på det internasjonale laget. Denne gangen ble det imidlertid en sjelden nedtur for det unge stortalentet, både lagmessig og individuelt.

Hovland lyktes ikke å sanke noen poeng for det internasjonale laget, som til slutt tapte hele 38.5-21.5 for amerikanerne på ærverdige Evian Resort Club i Frankrike. Bortelaget fra den andre siden av dammen hadde ledelsen hele turneringen igjennom, og var i tillegg i en klasse for seg i de avsluttende singelmatchene søndag.

Hovland startet turneringen i såkalt mixed fourball med Olivia Mehaffey fra Nord-Irland på fredag. Her ble det tap 4/2 for Jennifer Kupcho og Matthew Wolff.

I mixed foursome lørdag morgen var Hovland nok en gang satt opp i lag med Mehaffey, og det ble en jevnspilt match mot Shintaro Ban og Mariel Galdiano. Amerikanerne ble til slutt for sterke, og vant matchen 1/0.

På ettermiddagsrunden lørdag ble det spilt fourball i lag med spillere av samme kjønn, og her ble Hovland satt opp sammen med svenske Fredrik Nilehn. Dette skulle vise seg å bli nok en jevn match mot Brad Dalke og Davis Riley, men også her vant amerikanerne 1 opp.

I den avsluttende singelrunden søndag fikk Hovland bryne seg på Brad Dalke nok en gang. Som verdensfirer blant amatørene var nordmannen favoritt mot Dalke, som er ranket som nummer 29 i verden. Denne matchen svingte frem og tilbake hele runden, men Dalke var sterkest i innspurten og vant 2/1.

Dermed ble det ingen poeng for Hovland denne gangen, men om kun noen uker venter en ny spennende opplevelse. Da skal han nemlig spille Porsche European Open på Europatouren, hvor han har fått en sponsorinvitasjon gjennom sitt gode spill som amatør.

RESULTATER OG INFO - ARNOLD PALMER CUP 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.