Nordmennene i rute i Q-School-finalen

Nordmennene i rute i Q-School-finalen

Jarand Ekeland Arnøy var dagens norske spiller i Spania. (Foto: Getty Images)

Finalen av europatour-kvalifiseringen ser meget bra ut så langt sett med norske øyne. To norske spillere ligger for øyeblikket innenfor grensen som gir europatourplass.

Q-School-finalen spilles over seks runder på Lumine Golf Club i Spania, og er den tøffeste turneringen på den europeiske golfkalenderen. Her kjemper 156 spillere om 25 plasser på europatouren i 2018.

Når fire runder gjenstår, har alle de tre norske spillerne gitt seg selv gode muligheter til europatourspill i 2018.

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) var dagens norske navn på Lumine. 20-åringen, som allerede er sikret arbeidstillatelse på Challenge Tour neste år, fulgte opp åpningsrunden på to under par på Hills Course med å gå tre under par på Lakes Course søndag. 68-runden bestod av fire birdies, én bogey og resten par. Den sendte ham helt opp til delt 9.-plass, fem bak lederne Andrea Pavan og Tom Murray.

Ett slag bak Arnøy følger Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), som virkelig ser ut til å ha funnet formen når det gjelder som mest. Det står mye på spill for Krogh, som rykker ned til Nordic League hvis han ikke klarer topp-70-cuten etter fire runder. Slik han er plassert akkurat nå, ligger det imidlertid heller an til opprykk enn nedrykk. 

Han ligger tre under par etter en 69-runde på Lakes Course, og klatret med det 29 plasser opp til delt 21.-plass, ett slag bak Arnøy.

Kristian Krogh Johannessen biter godt fra seg. (Foto: Benjamin A. Ward)

Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) er i likhet med Arnøy sikret spill på Challenge Tour neste år. Han var beste nordmann oppe på 14.-plass etter første runde, men falt til 32.-plass med en andrerunde på én over par på Hills Course. Med -2 sammenlagt har han likevel bare ett slag opp til topp-25-plasseringen som gir europatour-avansement. Tage har for øvrig kvalifisert seg til europatouren gjennom Q-School hele fire ganger tidligere i karrieren – mer enn noen annen norsk spiller.

I tillegg til den norske trioen er det også grunn til å følge spent med på hva som skjer med svenske Åke Nilsson denne uken. Han deler 21.-plassen sammen med Krogh Johannessen på tre under par.

Hvis Nilsson klarer cuten etter fire runder, rykker Aksel K. Olsen fra Stavanger opp til Challenge Tour i 2018. Olsen endte nemlig på sjetteplass på Nordic League sammenlagt, én plass utenfor arbeidstillatelse på Challenge Tour, men hvis Nilsson klarer cuten, flyttes Olsen én plass oppover Nordic League-listen.

Leaderboard

Les også

Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.