Norge dominerer på Challengetouren

Norge dominerer på Challengetouren

Eirik Tage Johansen ligger på delt 2. plass etter første runde i Italia Challenge. (Foto: Norsk Golf)

Eirik Tage Johansen ligger på 3. plass, i Italia. Kristian Krogh Johannessen er topp sju. Jarand Ekeland Arnøy avsluttet best av alle.

Denne uka spiller fire nordmenn Italia Challenge, i Italia, på Is Molas resort.
Starten kunne knapt vært bedre.

Tidligt på-n, torsdag morgen, var Kristian Krogh Johannessen og Eirik Tage Johansen. Med ti minutters mellomrom la duoen ut på det som skulle bli strålende åpningsrunder, før nordmenn flest hadde trykket «snooze» på ringemobilen første gang.

Førsteplass

Med start på hull 10, leverte Tage Johansen tre birdier før runding, og nærmet seg med det toppen av resultatlista. Og toppen av lista skulle han faktisk innta i løpet av de neste tre hullene:

Med birdie, birdie, birdie var 36-åringen nummer 1.

Der så han også ut til å bli værende, inntil en sur bogey på det siste hullet gjorde at han «raste» ned til en delt 3. plass.

Det er deilig å være norsk i Italia. (Foto: European Tour)

Krogh Johannessen var ikke mye dårligere enn landsmannen. Drammenserens scorekort talte fem birdier og én bogey. Slik blir det topplasseringer av, og Krogh ligger på delt 7. plass.

De to andre nordmennene, førsteårsproff Kristoffer Ventura, og Jarand Ekeland Arnøy, startet sent, og kom etter hvert godt.

Bedre sent, enn aldri

Ventura ligger rett utenfor cut-grensa, noe som mest av alt skyldes en unødvendig dobbel bogey på det 16. hullet - et par 5-hull.

Arnøy fikk en elendig start på sin turnering, med dobbel bogey på hull 1. Og verre skulle det bli før det skulle bli bedre igjen, som ordtaket sier.

På det tolvte hullet endte det med en «snømann» - en 8-er, for de som spiller poker. Dermed var Arnøy fem over par, og det så ut som om han kunne begynne å pakke kofferten med det samme.

Men så...

Med fire birdier på de siste seks hullene, gjorde bergenseren opp for nesten alt det tapte, og ligger bare slaget bak Ventura, én over par.

Det er med andre ord store muligheter for alle de fire norske.

Leaderboard Italian challenge


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.