Norge leder storturnering for amatører

Norge leder storturnering for amatører

Radarparet Viktor Hovland og Kristoffer Reitan, her fra Suzann Junior Challenge i forfjor, bidro til Norsk ledelse i en av verdens største amatørturneringer. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Viktor Hovland og Kristoffer Reitan sendte Norge opp i ledelsen i prestisjetunge The Spirit International i Texas - en av verdens største amatørturneringer.

Denne uken samler 80 av verdens beste amatører seg på Whispering Pines Golf Club i Texas. 20 nasjoner fra seks kontinenter er representert, og hver nasjon har plukket ut sine to beste amatører på damesiden og sine to beste på herresiden.

Etter første dag er det rødt, hvitt og blått på toppen av leaderboardet!

Radarparet Viktor Hovland (Drøbak GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK)  åpnet den første bestballrunden i herreklassen med en score på ni under par. Det gir dem en ledelse på to slag over Australia. Golf-stormakter som USA og Spania deler tredjeplassen sammen med Japan og Sør-Korea.

I dameklassen bet også Renate Hjelle Grimstad (Bergen GK) og Sandra Nordaas (Drøbak GK) godt fra seg med en åpning på fem under par. De deler 7. plassen sammen med Spania, Frankrike og Finland, kun tre slag bak lederne Belgia og Mexico.

På det kombinerte leaderboardet, der jentene og guttenes scorer slås sammen, leder Norge på 14 under par, ett slag foran Japan og Belgia.

Turneringen avsluttes onsdag. 

Leaderboard 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.