Norge skuffet i Japan

Norge skuffet i Japan

Viktor Hovland i aksjon i Japan. (Foto: TJGWC)

Norge endte på niendeplass i Toyota Junior Golf World Cup i Japan - uoffisielt lag-VM for juniorer. 

Norge har fantastiske resultater å vise til i denne turneringen fra tidligere, med tre gull og ett sølv på seks starter. 

I år måtte de ta til takke med niendeplass av totalt 15 lag. Med -1 sammenlagt var de aldri i nærheten av å kjempe i toppen. De endte 35 slag bak vinnerlaget fra Thailand og 21 slag bak en plass på pallen.

I den individuelle konkurransen ble Viktor Hovland (Miklagard GK) beste norske på delt 20. plass (-2). Kristoffer Reitan (Oslo GK) fulgte tre slag bak på 26. plass. Markus Braadlie (Bærum GK) ble T31 (+3), mens Sander Stavnar (Vestfold GK) endte på 52. plass, 16 over par.

Det norske lagets tropp var uendret fra fjoråret, som endte med delt femteplass. De ledet imidlertid etter halvspilt turnering, og var før årets turnering også regnet som hete medaljekandidater.

Kristoffer Reitan og Viktor Hovland var «veteranene» på laget, og var med på å vinne gull i 2014.  Braadlie og Stavnar representerte på sin side Norge for andre gang.

Lagkaptein var Morten Hagen, mens Geoff Dixon var med som coach.

Leaderboard 

 

 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.