Norgesmesterne for funksjonshemmede og døve kåret på Larvik GK

Norgesmesterne for funksjonshemmede og døve kåret på Larvik GK

Stian Halvorsen, Benedicte B. Finnema, Torkil Pettersen og Andrea Hjellegjerde ble norgesmestere for funksjonshemmede og døve i helgen. (Foto: NGF)

Stian Halvorsen (Larvik GK), Benedicte B. Finnema (Nordhaug GK), Torkil P. Grindhaug (Larvik GK) og Andrea Hjellegjerde (Haga GK) vant helgens NM for funksjonshemmede og døve.

I klassen for funksjonshemmede tok hjemmehåpet Stian Halvorsen ledelsen med en 75-runde, hele 13 slag foran andremann Audun Wallmark fra Kragerø GK. Dag 2 spilte Halvorsen på 81 slag og vant overlegent 22 slag foran Andre Toth fra Atlungstad GK. Ytterligere to slag bak fulgte Per-Arne Larsen fra Soon GK.

I dameklassene for funksjonshemmede og døve var det ikke tøff konkurranse var det ikke tøff kamp om det edle metallet. Med kun én utøver i hver av klassene var det bare et spørsmål om å fullføre turneringen for Benedicte B. Finnema (Nordhaug) og Andrea Hjellegjerde (Haga) for å bli kronet norgesmestere.

Finnema leverte runder på 133 og 136 slag og endte +125 totalt.

Hjellegjerde leverte imponerende runder på 76 og 73 slag, og endte dermed på +5 for turneringen, med god margin den beste scoren i alle de fire startfeltene.

Tidligere i sommer vant Hjellegjerde for øvrig sølvmedalje i VM for døve i Irland.

I herrenes døveklasse ble det også hjemmeseier etter at Torkil Pettersen Grindhaug vant tre slag foran Dmitrty Katsnelson (Hauger GK) etter runder på 92 og 77 slag. Vestfold GKs Leif Egil Solberg endte på tredjeplass.

Resultater
 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.