Norsk trio klar for U.S. Open-kval – Kofstad håper på å følge etter

Norsk trio klar for U.S. Open-kval – Kofstad håper på å følge etter

Viktor Hovland (lengst venstre), Kristoffer Ventura (nummer to fra venstre) og Kristoffer Reitan (lengst høyre) er klare for siste kvalifiseringstrinn til U.S. Open. Espen Kofstad avslører til Norsk Golf at han også planlegger å delta der – forutsatt at han blir friskmeldt i tide. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Kristoffer Ventura, Viktor Hovland og Kristoffer Reitan er klare for kvalifiseringen til U.S. Open. Det håper Espen Kofstad at han rekker også.

Denne uken sikret Kristoffer Ventura (Oslo GK) seg en plass i U.S. Open Sectional Qualifier – det siste kvalifiseringstrinnet før U.S. Open. Det klarte han takket være en delt 5.-plass i den regionale kvalifiseringen, som ble spilt i Oklahoma. Ventura leverte en runde på par, bestående av fem birdies, to dobbelbogeys og en bogey, og sikret seg den aller siste avansement-plassen på leaderboardet.

Han står foreløpig oppført som reserve på USGAs nettside, men ifølge Oklahoma State Universitys nettsider er han videre.

Fra før av var hans lagkamerat på college Viktor Hovland (Miklagard GK) samt amatøren Kristoffer Reitan allerede garantert en plass i Sectional Qualifying. De var fritatt fra den lokale kvalifiseringen takket være sine topp-50-plasseringer på verdensrankingen for amatører.

(Les også: Ventura og Hovland med i historisk laguttak)

Under en Team Norway-samling på Borre GK for to uker siden fortalte Espen Kofstad til Norsk Golf at også han håper på å rekke å bli turneringsklar i tide til U.S. Open. Han er for tiden satt ut av spill etter å ha operert håndleddet i februar.

Nå bekrefter han på en tekstmelding at planen ikke har endret seg.

– Det er fortsatt planen, ja. Håper jeg blir klar, skriver han til Norsk Golf.

Det er endringer i U.S. Open-regelverket som gjør at Kofstad nå har muligheten til å spille Sectional Qualifying. Mens det i fjor var topp-150 på den offisielle verdensrankingen som var automatisk kvalifisert, er det i år topp-500 som kommer med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Espen Kofstad under en putting-økt på Borre GK i forbindelse med en Team Norway-samling for to uker siden. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Det kan fort bli enda to norske spillere til i neste steg av U.S. Open-kvalifiseringen. Anders Kristiansen er førstereserve etter å ha delt 5.-plassen i sin kvalifisering i California denne uken, mens Andreas Halvorsen skal i aksjon 15. mai

I år er det totalt hele 9485 spillere som prøver lykken i den regionale U.S. Open-kvalfiseringen, fordelt på hundrevis av baner, men bare 980 av disse avanserer til Sectional Qualifying, som spilles mellom 22. mai og 5. juni. 

Denne kvalifiseringen spilles på ti baner i USA, samt én turnering i Japan og én i England, og her er nivået skyhøyt; Om du har spillerettigheter på PGA Tour eller European Tour, kommer du direkte inn til dette steget, og det er heller ikke uvanlig at tidligere majorvinnere også er med i denne kvalifseringen.

På dette punktet i kvalifiseringen er spillerne bare 36 (meget) gode hull unna en plass i årets andre majorturnering, U.S. Open. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I Sectionals er det skyhøyt nivå. I de lokale kvalifiseringene er det mye mer varierende. (Skjermdump: Twitter)

Ventura og Hovland blir tildelt Sectional Qualifying-bane så fort de lokale kvalifiseringene er ferdigspilt. Det er først da det blir klart hvor mange plasser det blir å spille om for å avansere til U.S. Open. Kofstad vil etter alt å dømme spille Sectional-kvalifiseringen i England 29. mai dersom han blir spilleklar. Det er her Kristoffer Reitan skal i aksjon.

U.S. Open spilles i år på Erin Hills i Wisconsin fra 15. til 18. juni. Feltet består av 156 spillere.

Les også: U.S Open-kvalifisering: – Da jeg prøvde lykken mot 10 000 andre 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.