Norsk fremstøt mot toppen i Larvik

Norsk fremstøt mot toppen i Larvik

Renate Hjelle Grimstad fortsetter godspillet på Larvik. (Foto: Benjamin A. Ward)

Norge har tre spillere blant de ti beste i LET Access-turneringen Larvik Ladies Open før siste runde.

 

Formsterke Renate Hjelle Grimstad, som nylig forsvarte junior-NM-tittelen på Bogstad, er fortsatt beste norske spiller på Larvik GK.

Bergenseren delte 11. plassen etter en sterk åpningsrunde i kraftig vind på en under par tirsdag. I langt roligere forhold onsdag fulgte hun opp med en knallsterk 68-runde, som inneholdt seks birdies, to bogeys og resten par.

Hun ligger fem under par sammenlagt, og har gode muligheter til karrierens første seier i en proffturnering torsdag. Grimstad ligger kun to slag bak tet-duoen Natalia Martinex og Piti Bernal fra Spania. 

Grimstad har selskap i topp-10 av Rachel Raastad og Team Norway-proff Marita Engzelius, som til daglig spiller på den amerikanske Symetra-touren. Blant de norske spillerne var det nettopp disse to som av mange er regnet som de norske favorittene før turneringen.

Raastad bogeyfrie 67-runde er feltets laveste så langt denne uken. Den løftet henne 18. plasser oppover leaderboardet til 7. plass (-4). Slaget bak henne deler Engzelius 9. plassen etter runder på 72 og 69 slag.

Neste norske spiller på leaderboardet er Borregaard-veteran Cecilie Lundgreen (T21), en over par. Kristin Simonsen (+4) og Vilde Eriksen (+5) klarte også cuten.

Det gjorde ikke hjemmehåpet Mariell Bruun, eller den ferske norgesmesteren Marte Wold.

Se hele resultatlisten fra dag 2 her 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.