To norske topp-5 i San Antonio

To norske topp-5 i San Antonio

I FORM: Andreas Gjesteby trengte litt tid på å finne seg til rette i Texas. Nå er han Norges tredje høyest rankede collegegolfer. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

God start på collegeåret for Andreas Gjesteby (Baylor) og Petter Mikalsen (Denver).

Etter scorer på 70 og 73 innledningsvis lå han på niendeplass med +1 totalt da én runde gjensto. På finalerunden tirsdag viste han for alvor at vinterrusten nå er borte, og klinte til med en bogeyfri 67-runde som bragte ham opp til en sterk tredjeplass.

Drammen-spilleren ser ut til å trives godt på ærverdige Oak Hills Country Club, Jimmy Walkers gamle hjemmebane i San Antonio, Texas. I fjor havnet han nemlig på andreplass i denne turneringen, og foreløpig er dette hans beste plassering i Baylor-drakta.

Gjesteby var imidlertid ikke den eneste nordmannen som slo godt fra seg denne uken. Petter Mikalsen spiller for Denver, Espen Kofstads gamle skole, og hadde også en flott uke i San Antonio. Med rundescorer på 75-72-67 endte Stavanger-gutten på en delt femteplass med en totalscore på +1.

67-rundene til Gjesteby og Mikalsen var best av alle på finaledagen.

Den tredje nordmannen i startfeltet, Mikkel Bjerch-Andresen fra Haga, fikk det ikke helt til å stemme denne uken. Med +12 totalt endte han på en delt 45.plass, men en avslutningsrunde på par er likevel noe positivt å ta med seg videre.

Baylor University, med Gjesteby og Bjerch-Andresen på laget, tok en overlegen lagseier i en turnering hvor ”bjørnene” historisk sett har vært svært gode. Med -2 totalt vant de UTSA Oak Hills Invitational med hele 16 slag denne gangen.

I tillegg stakk Baylors sisteårsstudent Kyle Jones av med seieren individuelt med en totalscore på åtte under par.

Etter at stjernecoachen Mike McGraw tok over etter Greg Priest på Baylor i fjor sommer, har laget virkelig fått en ny giv. Dette skaper nasjonale overskrifter i USA, og i høst lagde Golf Channel en stor sak på denne nye æraen som nå er på gang i Waco, Texas.

McGraw har coachet utallige PGA Tour-spillere, deriblant Rickie Fowler, Peter Uihlein, og Morgan Hoffman i nyere tid. De norske gutta på Baylor er med andre ord i trygge hender.


I skrivende stund er Baylor nummer åtte i collegegolfens øverste divisjon, og med ukens seier er det ikke umulig at de snart tar steget helt opp i toppen blant de aller beste universitetene i USA.

Resultater 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.