Ny kanonrunde av Bertheussen

Ny kanonrunde av Bertheussen

KLINTE TIL: Med 67 slag på lørdagens tredjerunde suste Elias Bertheussen opp blant de ti beste. (Foto: Norsk Golf)

Elias Bertheussen klinte til på "moving day" i Scottish Hydro Challenge, og har nå gode muligheter til å sikre seg en topplassering.

Europas nest beste proffer har tatt turen til Aviemore i Skottland, hvor Scottish Hydro Challenge spilles denne uken. Dette er en av de mest pengesterke turneringene på årets Challenge Tour, så en god plassering i det skotske høylandet kan få store utslag på rankingen.

Elias Bertheussen er den eneste norske deltakeren, men den unge trønderen har til gjengjeld slått godt fra seg så langt. 

Etter en kjedelig avslutning på fredagens andrerunde måtte 24-åringen tåle å falle en del plasser på resultatlisten, men på lørdag slo han tilbake for fullt.

Med hele seks birdies og kun to bogeys signerte han for en sterk 67-runde på moving day, og skjøt med det fart oppover ledertavla. Bertheussen er totalt åtte under par for turneringen, og deler åttendeplassen med seks andre spillere.

Nå planlegger Bertheussen å fortsette i samme sporet som tidligere, og lover å være aggressiv på finalerunden.

- Jeg spilte bra. Traff mange fairwayer og mange greener, og da blir det lettere å score. I morgen skal jeg prøve å gjøre mye av det samme som i dag, og å være offensiv blir nok et nøkkelord for meg, sa han til Norsk Golf etter runden.

Kun ett slag skiller vårt norske håp fra en plass blant de fem beste, så det blir en særdeles spennende avslutning søndag.


LEADERBOARD


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.