Ny kanonrunde, pallplassering og lagseier på Hovland

Ny kanonrunde, pallplassering og lagseier på Hovland

Viktor Hovland fortsetter å overbevise for Oklahoma State University. (Foto: OSU Men's Golf)

Viktor Hovland, Europas beste amatørspiller, fortsetter å overbevise for Oklahoma State University. Søndag var han ett slag fra seier Aggie Invitational i Texas med en avsluttende 65-runde.

Forrige uke ble Viktor Hovland kåret til månedens beste spiller i «Big 12»-ligaen i collegesystemets øverste divisjon, etter fem topp 5-plasseringer på rad, inkludert karrierens første seier i Valspar Collegiate i Florida.

Etter et par ukers turneringspause var Hovland i aksjon igjen i Texas denne helgen, og 20-åringen fortsatte der han slapp. Etter runder på 75 og 72 slag i tøffe forhold på lørdag startet Hovland søndagens avslutningsrunde av Aggie Invitational på 7.-plass, tolv slag bak teten. Etter en forrykende avslutningsrunde klarte han nesten å ta igjen hele forspranget.

Med fem birdies og en eagle på scorekortet klatret han opp til delt tredjeplass (-4), kun ett slag bak vinnerne Chandler Phillips og Walker Lee fra Texas A&M University. 

For å gjøre dagen hans enda bedre klarte laget hans å klatre til topps i lagkonkurransen med en samlet lagscore på -11 på søndag og +5 totalt for turneringen, syv slag foran Kent State. Dette var Hovlands sjette strake topp-5-plassering, og OklahomaState Universitys syvende seier på rad. Hans lagkamerat Kristoffer Ventura fortsetter også å levere gode resultater, denne gang med en delt 15.-plass (+6), 11 slag bak vinnerne.

Hovland befinner seg for tiden på 8.-plass på verdensrankingen for amatører, best av alle de europeiske spillerne. Helgens 3.-plass kommer til å løfte ham enda et par hakk oppover listen.

Les også: Hovland jakter collegegolfens mest prestisjetunge utmerkelse 

 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.