Olsen beste norske spiller i Danmark

Olsen beste norske spiller i Danmark

Aksel K. Olsen hentet seg inn på tampen og sikret en fin 11.-plass i Danmark. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Aksel K. Olsen (Stavanger GK) ble beste nordmann i Bravo Tours Open, i det som var en litt treg uke sett med norske øyne; Ingen norske spillere endte blant de ti beste.

Det var imidlertid tre spillere som var i nærheten, med Aksel K. Olsen (Stavanger GK) på 11.-plass, ett slag bak topp-10, og Elias Bertheussen (Byneset GK) og Anders Ellingsberg (Drøbak GK) hakk i hæl på delt 15.-plass.

Aksel Olsen lå utenfor topp-20 da bare noen få hull gjenstod av fredagens avslutningsrunde, etter å ha gått de 14 første hullene på tre over par. Han svarte imidlertid med birdies på hull 11 og 18, som løftet ham opp til 11.-plass, én plass over der han startet dagen.

Danske Nicolai Højgaard vant turneringen på fem under par. Det har vært mye dårlig vær på Rømø Links, og bare fire spillere i hele feltet klarte å komme seg under par sammenlagt. 

Olsen var bare en hårsbredd unna å kvalifisere seg til Challenge Tour gjennom Nordic League i fjor, og også i år er han å regne som Norges fremste håp til å rykke opp til Challenge Tour. 

Bravo Tours Open var årets første Nordic League-turnering på skandinavisk jord. Olsen ligger nå på fjerdeplass på pengelisten (topp-5 ved sesongslutt kvalifiserer seg til Challenge Tour), men flere av spillerne over ham på «Order of Merit» er allerede Challenge Tour-spillere og kommer til å få sine navn strøket fra listen – blant andre Kristian Krogh Johannessen på andreplass.

Neste nordmann på pengelisten er Elias Bertheussen ende på 27.-plass. Hans høydepunkt i Danmark denne uken kom på det tredje hullet på torsdagens andrerunde, da han gjorde hole-in-one.

Gøran Sømme Haglund (Sandnes GK) delte 30.-plassen på åtte over par, mens Sander Stavnar fulgte seks slag bak på 58.-plass. Sebastian Syr, Fredrik Fossum, Jørgen Johansen, Thomas Lund, og Jostein Kvaløy misset cuten.

Neste turnering på Nordic League er Willis Towers Watson Pro-Am masters i Danmark fra 2. til 4. mai.


 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.