Olsen tapte i omspill i Spania

Olsen tapte i omspill i Spania

Aksel K. Olsen kom akkurat til kort i jakten på karrierens første Nordic League-seier. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Aksel K. Olsen (Stavanger GK) tangerte sin beste plassering på Nordic Legaue i ukens turnering, PGA Catalunya Resort Championship i Spania.

Turneringen er årets andre på Nordic League, og slo i gang bare noen få dager etter forrige ukes sesongåpning på samme bane. Da endte det med misset cut for Aksel K. Olsen. 

Tirsdag var han en hårsbredd unna seier.

Siddisen blandet seg inn i seierskampen takket være en sterk andrerunde på fem under par og startet avslutningsrunden bare to slag bak teten.

Da han var to under par etter syv hull tirsdag, befant han seg plutselig på toppen av leaderboardet. Han mistet ledelsen med to bogeys på rad, men da han svarte med å gå de siste ni hullene på fire under par, var han plutselig tilbake på topp.

Det var imidlertid tre andre som også endte turneringen på ti under par, og dermed bar det ut i omspill. Der avgjorde franskmannen Mathieu Fenasse med birdie på det første hullet. Olsens andreplass er en tangering av hans beste plassering på Nordic League. 

Amatøren Kristoffer Reitan (Oslo GK), som endte på andreplass forrige uke, blandet seg også inn i tetkampen tirsdag. Han falt dessverre fra med dobbelbogey og bogey på hull 7 og 8, og måtte ta til takke med delt 18. plass. Der endte også de to bergenserne Vetle Marøy (Bergen GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK).

Christian Aronsen startet avslutningsrunden kun tre slag bak toppen av leaderboardet, men Miklagard-veteranen maktet ikke å lansere noen sluttspurt. I stedet ble det en blytung avslutning på åtte over par og delt 36. plass sammen med regjerende norgesmester Jason Kelly. 

Sander Stavnar delte 41. plassen.

Lørdag starter den tredje av de totalt fire turneringene i Nordic Leagues «Winter Series». Etter to turneringer er Kristoffer Reitan beste norske spiller på tourens sammenlagtliste på 3. plass. Aksel K. Olsen følger fem plasser bak, mens Jarand Ekeland Arnøy ligger som nummer 10.

Resultater 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.