Oslo og Bærum leder lag-NM 

Oslo og Bærum leder lag-NM

En imponerende 58-runde i bestball fra Kristoffer Ventura og Marius Thorp gir Oslo GK ledelse på Stavanger. (Foto: Jostein Nordin)

Bærum GK leder dameklassen i lag-NM på Stavanger GK. I herreklassen sørget en fantastisk bestballrunde fra Marius Thorp og Kristoffer Ventura for ledelse til Oslo.

Hjemmelaget Stavanger GK er regjerende mester i turneringen, og med tre Team Norway-spillere på laget er de av mange ansett som den store favoritt til å forsvare trofeet. Etter første dag har de imidlertid tre lag foran seg.

Oslo GK (Kristoffer Ventura/Marius Thorp, Mathias L. Schjølberg/Markus F. Leandersson) startet dagen tregt, og lå femteplass etter formiddagens foursomerunder.

På ettermiddagen løsnet det imidlertid for alvor. En 65-runde fra Schjølberg/Leandersson, kombinert med en magisk 58-runde fra Thorp/Ventura tok hovedstadslaget til 13 under par sammenlagt og fire slags ledelse over Sandnes GK (Marcus Eidelöf/Gøran S. Haglund, Trym Falch/Arne Ravndal).

Trondheim GK (Elias Bertheussen/Rasmus Olstad, Sigurd Aune/Christian Floer) følger ytterlige ett slag bak på 3. plass. 

Regjerende mester Drøbak, her ved Sandra Nordaas må ta til takke med fjerdeplass så langt. (Foto: Jostein Nordin)

Leaderboard herrer  

I dameklassen leder Bærum GK på en under par sammenlagt, to slag foran Losby GK. Emelie Westrup og Annette L. Lyche innledet turneringen med 77 slag i foursome, etterfulgt av en solid 64-runde i bestball.

Losbys Karoline Lund og Henriette E. Syr ledet turneringen etter formiddagens 75-runde, men måtte gi topplassen fra seg etter en 68-runde i bestball fra Syr og Pernille Orlien.

Oslo GK (Stina Resen, Nicoline Skaug, Celine Karlung) ligger på tredjeplass, to over par. Regjerende mester Drøbak GK (Sandra Nordaas/Julie Schøyen Reinertsen) ligger på en foreløpig fjerdeplass.

Leaderboard damer 

- - - 

Før turneringen

De 16 beste herrelagene og åtte beste damelagene fra norske golfklubber samles for å kjempe om norgesmester-tittelen i golf for lag fra fredag til søndag. Turneringen spilles på Stavanger GK for andre år på rad.

Vertsklubben stiller selv med lag både i herre- og dameklassen, og må innfinne seg med et stempel som storfavoritt blant herrene med Team Norway-spillere som Eirik Tage Johansen, Ole B. Ramsnes og Sondre Erevik Ronold på laget.

Stavanger GK er regjerende mester i herreklassen, mens Drøbak er fjorårsvinner i dameklassen.

– Banen er i veldig god stand, og med flere profiler fra både Team Norway og landslag, blir dette en turnering som holder svært høyt nivå, sier daglig leder Steinar Fløisvik i Stavanger Golfklubb i en pressemelding.

Lag-NM spilles som fem 18-hulls runder over tre dager, og det kåres Norgesmester for herrer og damer. 


Norsk Golf ønsker at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ber om en saklig og respektfull tone i kommentarfeltet. Vi tillater ikke banning, diskriminerende utsagn, utskjelling av andre debattanter, enkeltpersoner og grupper.

Innlegg som ikke er skrevet med fullt navn vil bli noe strengere moderert. Vi fjerner alle innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom. Gjentatte brudd på reglene kan føre til utestengelse.